Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


A sztárok kedvence, az organikus diéta

organikus diétaHollywoodban szinte kötelező szépnek és karcsúnak lenni. A sztárok időnként önsanyargató diétákba kezdenek, de a megfontoltabbak tudják, hogy hosszútávon csak úgy őrizhetik meg alakjukat, ha egészségesen táplálkoznak. Az organikus diéta nagyon elterjedt, Christina Aguilera, Madonna és Demi Moore is jó pár fölösleges kilót adott már le ezzel a diétával.

A diéta lényege, hogy vegytiszta és friss élelmiszereket fogyasszunk. Lehetőleg sok gyümölcsöt és zöldséget és azokat is leginkább párolva. Nem kell túlfőzni és túlsütni az ételeket, hiszen nyersen minden zöldség és gyümölcs sokkal több hasznos anyagot tartalmaz. Az organikus diétának is több módja van. Akadnak olyanok, akik szigorú szabályrendszer szerint élnek, nem fogyasztanak kelt tésztákat, húst, de még koffeint sem, sőt az édességekről is lemondanak. Ez időlegesen kibírható, de hosszútávon nagyon változatos étrendre van szükség ahhoz, hogy a szervezet hozzájuthasson minden szükséges vitaminhoz és ásványi anyaghoz.

Az organikus diéta folyamán figyelni kell rá, hogy minél több természetes élelmiszert fogyasszunk. A hozzáadott anyagokat tartalmazó ételeket kerüljük. Így a konzervek, a gyors ételek és a nassolni valók ki vannak iktatva a napi étrendből. Mivel a diéta követői egészségesen étkeznek a szervezet méregtelenítése beindul, a nyirokáramlás is fokozottabb lesz és a plusz kilók is hamar elkezdenek leolvadni. A vegyszerekkel kezelt élelmiszereket is érdemes kerülni és a só fogyasztást is csökkenteni kell, mivel megköti a szervezetben a vizet.

Az organikus diéta az első napok folyamán nehéznek tűnhet mivel hozzá vagyunk szokva, hogy főtt és sült ételeket eszünk, ráadásul azokat is bőségesen megsózzuk. A párolt és nyers zöldségek és gyümölcsök így eleinte nem biztos, hogy hosszútávon telítettség érzetet nyújtanak. Néhány nap alatt viszont hozzá lehet szokni, főként ha elegendő mennyiségű folyadékot fogyasztunk hiszen ezzel is csökkenthetjük a kínzó éhségérzetünket. Miután leadtuk a plusz kilókat érdemes továbbra is odafigyelnünk az egészséges táplálkozásra, hogy megőrizzük karcsú idomainkat, persze nem muszáj szigorúan tartanunk magunkat az organikus ételek fogyasztásához.?>