Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Napozás, vagy szolárium?

napozásA barna bőr minden nő álma, főként a nyári hónapokban. A világos, apró kis pántos ruhák sokkal szebben mutatnak a szépen lebarnult barna bőrön. Vajon, hogyan érhetjük el a tökéletes barnaságot? A napozás, vagy a szolárium a megoldás?

A napozás és a szolárium használata is károsíthatja a bőrt, ezért mind a két esetben óvatosnak kell lennünk. A szolárium nagy előnye, hogy télen-nyáron a rendelkezésünkre áll, így bármikor barnulhatunk egy kicsit és ráadásul nem kell órákon át a napsütésben feküdnünk, hiszen pár perc alatt elérhetjük a várva várt hatást. A káros hatásai közé tartozik, hogy szárítja a bőrt és hozzájárul a bőr öregedéséhez, illetve az UV-A sugárzás miatt a bőrrák kialakulásában is nagy szerepet játszhat.

A napozásról is tudjuk, hogy számos káros hatása van, ettől függetlenül segít a szervezetnek a D-vitamin előállításban, ezért nem hanyagolhatjuk el teljes mértékben. A napozás hozzátartozik a strandoláshoz és a nyaraláshoz, nem csak a bőrünk lesz tőle szép barna, de a lelki állapotunk is jobb lesz. Nem kell elhanyagolni a napfürdőzést, de oda kell figyelni, hogy ne tartózkodjunk túlságosan hosszú időn keresztül a napon, illetve megfelelő fényvédő faktorú naptejet használjunk és a fejünket mindenképpen védjük!

A szakértők szerint a szolárium és a napozás is akkor igazán káros, ha nem figyelünk oda a mértékletességre! Amennyiben a tengerparton szeretnénk nyaralni és süttetni a hasunkat, akkor előtte érdemes pár alkalommal ellátogatnunk egy szoláriumba, hogy bőrünk kapjon egy alap színt. Így megvédhetjük a bőrünket a leégéstől.

A szolárium és a napozás esetében is lényeges, hogy megfelelő képen hidratájuk a bőrünket! Nem érdemes túlságosan sok időt tölteni a napon, de a szoláriumban sem, hiszen a szép barna bőrt nem érhetjük el egy-két nap alatt. A leégés pedig nem túlságosan esztétikus látvány! Az egyenletes és szép barna bőrt akkor érhetjük el, ha fokozatosan barnulunk! A szolárium használatával felkészíthetjük a bőrünket a napozásra, de ettől függetlenül sem szabad órákon át napfürdőznünk! A barnító krémek és a barnító hatású testápolók segítségével még inkább fokozhatjuk a hatást, ezért inkább azokat válasszuk, ha gyors eredményeket akarunk elérni.?>