Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Mi az amitől a sejtjeid annyira félnek?

lúgosításMi az amitől a sejtjeid annyira félnek, hogy bármit bevetnek ellene amivel csak rendelkeznek?

Elhízás, izületi problémák, csontritkulás, fogszuvasodás és szájszag, allergia, daganatos megbetegedések, korai öregedés, reuma, krónikus fáradtság, ekcéma, afta, cellulitis, immunrendszer zavarok, gyomorégés, nyombélfekély, köröm problémák, testszag, hajhullás, pattanások, lábizzadás, ingerlékenység, szívinfarktus és vérnyomás problémák.

Néhány azokból a problémákból, amikért a szervezet elsavasodása okolható!

A modern táplálkozási szokások miatt lehet, hogy Te is az elsavasodás tüneteitől szenvedsz, de most egy csapásra megszabadulhatsz minden gondodtól pusztán a szervezeted lúgosításával!

Szervezetünk 7,35 – 7,45 pH tartományban működik megfelelően, ami enyhén a lúgos tartományban van, ha ez az érték 7 alá esik, akkor komába esik az illető és meghal!

Az emberi szervezet csak szűk körülmények között képes működni pl.: testünk hőmérsékleti tartománya 36,5 – 37C° – ha ettől akár csak egy fokkal eltér, akkor már gondok vannak – ugyanígy van a pH érték változásánál – ezt viszont kevesen tudják…

Minden vizes oldatnak megvan a rá jellemző pH értéke. A pH skála egy kémhatásmérő skála, melynek értékei: savas: 0 – 6,9 pH, semleges: 7 pH, lúgos: 7,1 – 14 pH

Az anyagcsere folyamán a testünk folyamatosan savakat termel: szénsav, ecetsav, húgysav, tejsav, citromsav stb. A savak akkor károsak, ha túl sok van belőlük, szervezetünk a felesleget a táplálékokból származó bázisokkal próbálja meg semlegesíteni. Ha nem táplálkozunk megfelelően, és a szervezet nem kapja meg a szükséges mennyiségű lúgosításhoz szükséges bázisokat, akkor jön létre a szervezet elsavasodása.

Lúgosítás hiányának következményei

Ha a savszint túl magas, a szervezet annak érdekében, hogy megvédje a stratégia szempontból nagyon fontos májat és vesét, egyszerűen nem engedi a savas hulladékok kiválasztását.

Két lehetősége marad: vagy kénytelen lesz elraktározni őket a testszövetekben tehát zsírraktárakat épít, amibe beburkolja a savakat – ez elhízáshoz vezet, vagy semlegesíti őket, viszont csak úgy tudja végrehajtani, ha az ehhez szükséges ásványi anyagokat (pl. kalcium) a különféle szervekből, főleg a csontokból, fogakból választja ki, ami csontritkuláshoz, fogszuvasodáshoz vezet.

A szervezeted mindent megtesz, hogy a megfelelő pH tartományban maradjon! Ha kell, az elhízást is bevállalja, feláldozza az ásványi anyag tartalékait, ha csak így maradhat életben. Fantasztikus az élő szervezet összhangja és tudatos cselekvése.

További probléma, hogy az elsavasodott szervezetben elszaporodnak a paraziták (baktériumok, vírusok, gombák, candida), amik szintén elkezdenek savakat termelni és a salakanyagokat is a szervezetünkbe ürítik, így tovább rontják a helyzetet. Továbbá a paraziták jelenlétében romlik a tápanyagok, és a vitaminok felszívódása, ezért vitamin és tápanyaghiány is fellép a szervezetben, ami további problémákhoz vezet. Tehát látható, hogy az elsavasodás úgy okozza a problémákat, ezáltal a betegségeket, mint egy “kártyavár”.

Lúgosít, vagy savasít az étel amit eszek? PRAL érték megmutatja!

Minden étkezésed alkalmával kiszámolhatod, hogy savasan vagy lúgosan étkeztél!

Ha például 250gramm sovány marhahúst ettél, akkor 250g/100=2,5 illetve a hús PRAL értéke a táblázatból: 7,8 akkor: 2,5 x 7,8 = 19,5 lesz ennek az értéke, ami savas. Mellé jön 250gramm burgonya, ami 2,5 x -4 = -10, ami lúgos. Ha ettél 100 gramm spenótot is, akkor az 1 x -14= -14.
Összesen: 19,5-10-14=-4,5 az étkezés bruttó hatása lúgos volt, remek!

A lúgosító hatású ételek fogyasztási aránya 70–80%, a savasító hatású ételek fogyasztási aránya 20–30% legyen, tehát az étrend tartalmazzon savasító hatású élelmiszereket is!

Lúgosítás és az évek alatt lekötött savraktárak

A hosszú évek, évtizedek alatt lekötött savraktárak kitisztításában, segíthet minden tisztító vagy speciális lúgosító tea, a növényi készítmények közül a legjobb az alga, a virágpollen, a zöldárpa, a búzacsíra és a búzafűben, lucernában vagy az algában található klorofil. Az alga az egyik legerősebb lúgosító élelmiszer a benne található rengeteg ásványi anyag és klorofill szinergiája miatt.

Amint sikerült a szabadon lévő savakat semlegesíteni, a szervezet elkezdi felszabadítani és kiüríteni az elraktározott salakanyagokat. Ez óriási felszabadulás lesz a szervezet számára, aminek következtében sokkal jobban fogod érezni magad a bőrödben!

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy mindenféle savtalanításnál ügyelni kell a bőséges folyadékbevitelre, mert így tudjuk csak kimosni a feloldott savakat.?>