Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Hogyan tartják meg alakjukat a sztárok Hollywoodban?

A hollywoodi sztárok fotóit látva sokszor feltesszük magunknak a kérdést, hogy vajon hogyan képes Cameron Diaz megőrizni karcsú sziluettjét, vagy hogyan szabadult Jessica Alba olyan gyorsan a terhessége után a pocakjától. Ahhoz, hogy megmaradhassanak ugyanis sztár mivoltukban, szinte minden hollywoodi szereplőtől elvárt, hogy állandóan formában tartsa magát. Legtöbbjük esküszik arra, hogy a helyes étkezés és rendszeres testedzés segítheti őket alakjuk megtartásában, de jó néhány sztár van, aki akár egészen elképesztő, érdekes  módszereket is alkalmaz annak érdekében, hogy hosszú távon megtartsa vékony alakját. Nézzük, hogy néhányuk mire esküszik annak érdekében, hogy minél tovább maradhasson a vörös-szőnyeg “dísze”!

Vannak, akik esküsznek a reggelire

Gunnar Peterson sztár edző, aki többek között Jennifer Lopez, Leah Remini és Penelope Cruz edzője is, azt javasolja, hogy mindenképpen fogyassz el valamit a felébredés után 30 percen belül. Peterson szerint ha el szeretnéd hitetni a testeddel, hogy nem éhezik, akkor erre mindenképpen szükség van, hiszen csak így lehet hatásos a zsírégetés. Az ő javaslat, hogy fogyassz el reggelire 1 csésze zabpelyhet gyümölcs darabokkal és egyél tojásfehérjét. A zabpehely és a gyümölcs együttese tápláló és rostokban gazdag, míg a tojásfehérje gazdag fehérjékben, amitől gyorsan jól lakhatsz.

Egyes kutatások azt mutatják, hogy a reggelit evők sikeresebbek a hosszú távú fogyásban, mint azok, akik kihagyják ezt az étkezést. Az Amerikai Dietetikusok Társasága szerint, ha étkezéssel kezded a napot akkor megfékezed magad abban, hogy a nap további részében a farkaséhséged miatt teleedd magad.

Vannak, akik kerülik a “fehér” ételeket

Teddy Bass, akinek ügyfelei között olyan híresség is van, mint Cameron Diaz,  azt javasolja, hogy kerülj minden olyan ételt, amelyben a szénhidrát fehér kenyér, tészta, sütemény vagy rizs formájában található meg. Szerinte, ha egy sztárt kell egy nagy eseményre felkészíteni, akkor az egyetlen módja a fölösleg leégetésének az, ha kerüli a “fehér” magas szénhidráttartalmú táplálékot, mert így rákényszeríti a testét arra, hogy az energiát a felhalmozott tartalékból vegye. Ennek ellenére Cameron Diaz sem tekinthető teljesen szénhidrát kerülőnek, hiszen ő is fogyaszt szénhidrátot, de ezt leginkább gyümölcs és zöldség formájában viszi be szervezetébe.

Fontos azonban, hogy a fehér szénhidrátok kerülése önmagában még senkit sem szabadított meg a fölösleges kilóktól, hiszen, ha valaki az egészségesebb szénhidrátokat korlát nélkül fogyasztja, akkor ezzel éppen úgy fel tudja magát hizlalni, mint az egyébként leírt fehérségeket!

Vannak, akik a fűszeres ételekben hisznek

David Kirsch, aki olyan szupermodellek trénere, mint Anne Hathaway és Liv Tyler, azzal tartja nagyon jó formában ügyfeleit, hogy az ételek szinte mindegyikéhez használ valamilyen csípős fűszert. Sokszor használ csípős pirospaprikát, apróra vágott jalapenot és nagyon gyakran készít tüzes, csípős mártásokat is. Hitvallása, hogy a “csípős fűszerek által nem csak az ételek lesz sokkal élvezetesebb, de segítségükkel kisebb mennyiségű étellel csillapítható az éhség, így kevesebbet kell összességében is enni”.

A Laval Egyetem tudósai is megállapították, hogy aki több csípős paprikát eszik, az összességében kevesebb élelmiszert fogyaszt és több kalóriát éget (valószínűleg azért, mert a paprika növelte metabolizmus), mint azok, akik nem esznek csípős paprikát. Nem érdemes azonban itt sem átesni a ló túloldalára és kiló számra zabálni a csípős paprikát. Az ételeket csak finoman, kis mennyiségben kell csípős paprikával ízesíteni. Aki nem szereti a csípős paprikát, az más fűszereket is használhat, próbálkozhat például fokhagymával, ami szintén hasonló reakciót vált ki a szervezetből.

Vannak, akik a pirulákban hisznek

Sok sztár, mint például Paris Hilton is a fogyasztó pirulákban hisz, azonban ezek használata egyáltalán nem javasolt, hiszen a legtöbb ilyen gyógyszer olyan mellékhatásokkal bír, melyek komoly rizikót jelenthetnek bárki számára. Mellékhatások közé tartozik a veszélyes vérnyomás-emelkedés és a pulzusszám növekedés. Ennek folyománya lehet különböző hallucináció, mániákus viselkedés.

Vannak, akik a megtisztulásban hisznek

Sok sztár, mint például Beyonce is a tisztító kúrákban hisz. Ezek közül az egyik legdrasztikusabb, amit sok szakértő egyébként kifejezetten ellenez is, egy olyan 10 napos léböjt kúra, amikor szinte kizárólag a juharszirup, citromlé, víz, és a cayenne bors keverékéből álló italt szabad kortyolgatni. Egy másik népszerű, talán kevésbé drámai méregtelenítő folyamat, ami szintén elterjedt a sztárok körében a 30 napos Isagenix program, amelynek során napi 1000 kalóriás étrend előírt, amit főként turmix formájában fogyasztanak, kiegészítve gyümölcs és zöldség fogyasztással és aloe vera tartalmú táplálékkal, mely a vízhajtást is fokozza.?>