Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


A fogyókúrázás akár veszélyes is lehet

veszélyes diétaA karcsúság iránti vágy minden nőben ott lakozik. Néha hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a csinos külsőnél fontosabb az egészségünk, ezért akár drasztikus fogyókúrákba is kezdünk.

A fogyókúra folyamán fontos, hogy olyan diétát válasszunk, amely az egészséges étkezésen alapszik. Fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt, különben a szervezetünk vitamin és ásványi anyag készletei könnyedén kiürülhetnek. Ez először is ahhoz vezethet, hogy legyengül az immunrendszerünk, aminek az a következménye, hogy fogékonyabbakká válunk a betegségekre. Szembetűnő jelei is lehetnek a vitaminhiánynak, mint a fáradékonyság, a levertség, az ingerlékenység, a fénytelen haj, a töredezett körmök, a foltos bőr és még hosszasan sorolhatnánk.

Amennyiben a szervezetünkbe nem juttatjuk be a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat, komoly hiánybetegségek is felléphetnek. Ezért a diéta során is oda kell figyelni a vitamindús táplálkozásra!

Van aki egy-egy diéta során teljes mértékben lemond a húsról, vagy a kenyérről, liszt tartalmú ételekről. Ezzel nincs is gond, de arra figyeljünk oda, hogy más élelmiszerekkel juttassuk be a szervezetünkbe a szükséges vitaminokat. A változatos étrend nagyon fontos! A karcsúságot akkor is elérhetjük, ha nem egy drasztikus diéta mellett döntünk. A sporttal és a hosszútávra tervezett fogyókúrával, egészséges életmóddal sokkal tartósabb eredményeket érhetünk el. Ha mégis olyan diétát választottunk, amely nagyon szigorú, szedjünk táplálék kiegészítőket, vagy vitaminokat, hogy a szükséges vitaminokat pótoljuk!

A másik nagy hiba amit sokan elkövetnek, a csökkentett folyadékbevitel. A víz nem hizlal és nagy szüksége van rá a szervezetünknek! Ha jelentős mértékben csökkentjük a folyadék fogyasztást, akkor lehetséges, hogy egy-két kilót leadhatunk, de a fogyás nem a zsírból történik és nagyon veszélyes is. A kevés folyadék fogyasztás akár kiszáradáshoz is vezethet, tehát mindegy milyen diéta, vagy fogyókúra mellett döntöttünk, a napi minimum 2 liter folyadékot fogyasszuk el!

A fogyókúrás csoda készítményekben is sokan bíznak. Ezekkel szemben is óvatosnak kell lenni, mert számtalan fogyókúrás termék található az interneten, amelyek talán még be sincsenek ellenőrizve! Ha mindenképpen fogyókúrás készítményt szeretnénk vásárolni, tegyük azt patikában, vagy szaküzletben, ahol biztosan orvosilag ellenőrzött és engedélyezett terméket vásárolhatunk!

A csinos külső fontos, de az egészségünk még fontosabb! Az évek alatt felgyülemlett felesleges kilókat nem tudjuk néhány hét alatt leadni, kár veszélyeztetni a saját egészségünket a gyors fogyás reményében!?>