Kategóriák

Ajánlat



Diéták

Hirdetés


Fogyókúra, szülés után

fogyás szülés utánSokan abban a tévhitben élnek, hogy a fogyókúra szülés után, tiltott dolognak számít. Ez azonban nem így van. Csakis akkor nem szabad fogyókúráznunk a várandósságunk után, ha azt a kezelő orvosunk kifejezetten megtiltotta számunkra. A szülést követő első 6 hétben, természetesen senkinek sem ajánlott túlzottan ugrálni, és azonnal a felszedett kilókat számolgatni.

Az ezt követő időszakban azonban, bátran elkezdhetünk gondolkodni azon, hogy milyen módszerrel szabaduljunk meg a súlyfeleslegtől. Ha szerencsések vagyunk, és a gyermekünket tudjuk szoptatni, akkor semmiképpen se kezdjünk drasztikus fogyókúrába. Térjünk át inkább egy diétásabb étrendre, de semmiféle tápanyagot ne vonjunk meg magunktól, hogy a tejtermelés folyamata zavartalanul működhessen. A szoptatós anyák számára inkább, a testmozgás általi súlycsökkentés ajánlott.

Könnyed mozgásformát válasszunk, például kocogjunk, sétáljunk, lépcsőzzünk vagy járjunk el baba-mama tornára. A nagyon izzasztó sportokat hagyjuk inkább a szoptatás utánra. Fogyasszunk elegendő mennyiségű folyadékot és használjunk jó minőségű, biztosan tartó sportmelltartót, hogy a mellünket megóvjuk.



?>