Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Fogyjunk akupunktúra segítségével!

akupunktúraManapság már számtalan fogyókúrás módszer közül válogathatunk, a nem kívánt zsírpárnák eltüntetése érdekében. Léteznek diétás étrendek, fogyókúrás eszközök és olyan módszerek is, amelyek a kínai orvosláson alapulnak. A kínai orvosláson alapuló módszert akupunktúrának nevezzük.

De mi is az az akupunktúra?

Az akupunktúra olyan célzott, speciális gyógyhatású módszer, amelynek semmilyen egészségre káros hatása nincsen. A hagyományos kínai orvosláson alapul a módszer. A test és a szellem kibillent energetikai egyensúlyát próbálják általa újra helyrebillenteni. Ezt mechanikai ingerlések által lehet elérni. A mechanikai ingerlések alatt, a bőrfelszín felületét érintő tűszúrásokat érjük. Ezeket az apró szúrásokat a bőr bizonyos pontjain ejtik, amellyel optimalizálni lehet a szervezet működési folyamatait.

Az akupunktúrát betegségek kezelésére, fájdalmak enyhítésére, valamint a fogyás elősegítésére is alkalmazzák szerte a világon, sikerrel.

De vajon hogyan tud segíteni az akupunktúra a fogyás megindításában?

Az akupunktúra fogyás szempontjából igen jelentős eredményekkel büszkélkedhet. Néhányan azonban hajlamosak azt gondolni, hogy csupán csak az akupunktúra alkalmazásával képesek lesznek majd lefogyni. Ez természetesen ebben a formában nem teljesen igaz. Az akupunktúra csak egy hasznos kiegészítés a fogyás folyamatában. Ahhoz, hogy a fogyókúra sikeressé váljon, szükség van az étrend megreformálására is, valamint némi testmozgás beiktatása is megfontolandó. Alacsony energiatartalmú ételek fogyasztása javasolt az akupunktúrás kezelés mellett, valamint napi 30-40 perc séta, vagy könnyű testmozgás is javallott. A magas szénhidrát- és nagy zsírtartalmú ételeket igyekezzünk kiiktatni az étrendünkből. Az akupunktúrás kezelés biztosítja, hogy a diétánk sokáig tartható legyen, így garantált, hogy a fogyókúránk során súlyvesztés fog bekövetkezni.

Milyen mértékű fogyás idézhető elő az akupunktúrás kezelés segítségével?

A fogyás üteme egyénenként eltérő ehet, és természetes nagyban függ attól is, hogy milyen diétát folytatunk a kezelés mellett. Minél alacsonyabb a napi kalória bevitelünk, annál gyorsabb lesz a súlyvesztés is. Arra azonban oda kell figyelnünk, hogy ne válasszunk drasztikus diétát. Célszerű egy nagyjából 1200-1400 kalória közötti bevitelre törekedni a kezelés kiegészítésére. Így a hetente leadott súly megközelítőleg 0,5-1 kg között lesz várható, ezáltal a fogyás tartós lesz és a diétát is sokáig lehet tartani. A túl gyors súlyvesztés általában nagyon megviseli a szervezetet, vitaminhiány alakulhat ki, továbbá a közérzetünk is rossz lesz az alacsony kalória bevitel következtében. A diéta abbahagyása után pedig, szinte majdnem garantált a jojó-effektus kialakulása. Ezért mindenképpen törekedjünk arra, hogy elegendő mennyiségű és minőségű ételt fogyasszunk az akupunktúra mellett, így az egészségi állapotunk is kiváló lesz.

Milyen rendszerességgel végezhető az akupunktúra fogyás céljából?

Alapvetően kétféle kezelési forma létezik. Az egyik során hetente három alkalommal van szükség a bőrfelszín stimulálására. Ennek az az előnye, hogy a kezelést végző orvossal hosszabb távon is kialakíthatjuk a személyes kontaktust, így, ha bármilyen problémánk lépne fel a kezelésekkel kapcsolatban, azt bármikor megbeszélhetjük az orvosunkkal.

A másik kezelési forma során a stimulálást végző tűket belövik a páciens fülébe, amelyek 3 hétig ott is maradnak. Ezek a tűk vékonyan arannyal vannak bevonva, így garantáltan nem okoznak allergiás reakciót. A 3 hét letelte után azonban, mindenképpen el kell őket távolítani a fülből.?>