Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


A Dukan diéta

Dukan diétaEgyre nagyobb teret hódít a Dukan diéta, amely franciák millióinak segített lefogyni. 3,5 millió könyvet adott el a módszer kitalálója, Dr. Pierre Dukan.

A Dukan diéta alapvetően egy alacsony szénhidrát tartalmú fehérje diéta. négy szakaszból áll, támadási, cirkálási, megszilárdítási és stabilizáló. A támadási szakaszban kizárólag alacsony zsírtartalmú, proteinben gazdag étrendet lehet fogyasztani, vizet és zabkorpát, 2-10 napig tart, attól függően, hogy hány kilótól szeretnél megszabadulni. A cirkálási szakaszban fogyaszthatunk különféle zöldségeket, de ezeket is csak minden második napon.

Ha elérted a kívánt súlyt, következhet a megerősítési szakasz. A leadott kilók számát kell megszorozni tízzel, akkor megtudod, hogy meddig fog tartani a megerősítési szakasz. Pl. 5 kilót adtál le, akkor ez 50 nap. Lazábbak a szabályok, de hetente egy nap tiszta protein nap kell, hogy legyen.

A negyedik szakasz a stabilizálás. Miután leadta és megtartotta a súlyát, következik a záró szakasz, ami egy életen át tartható. A héten hat napig azt lehet enni, amit csak szeretnénk, de a hét egyik napja fehérje nap legyen, és mindig ugyanaz a nap legyen a fehérje nap. A mindennapos zabkorpa fogyasztást sem szabad elfelejteni.?>