Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


5 faktor diéta – Hollywood egyik kedvence

5 faktor diétaA diélta Hollywood-ban vált ismerté, Eva Mendez, Jessica Simpson és Alicia Keys is alkalmazta ezt a módszert és nagyon jó eredményeket értek el vele. A diéta lényege, hogy naponta 5 alkalommal kell étkezni és kis adagokat kell fogyasztani. Az 5 faktor diéta nem tilt egyetlen ételt sem, de a fehér lisztet és az egyszerű szénhidrátokat érdemes kerülni. Az étrendnek tartalmaznia kell a fehérjét és a rostos finomságokat is. Szénhidrát is fogyasztható, de csak mértékkel és nem a felesleges szénhidrátok mint például a cukor. Olyan ételeket válasszunk, amelyeknek alacsony a glikémiás indexe, ezáltal nem emelik meg hirtelen a vércukorszintet. Így a farkaséhség is elkerülhető.

Hetente 5 alkalommal kell mozogni, az nem baj ha minden nap testedzést végzünk, de 5-ször kötelező. Nincs szükség hosszas edzésre, mindössze 25 percnyi aktív mozgás kötelező ahhoz, hogy eredményes legyen a diéta. Ami a legjobb benne, hogy az egészséges étkezés mellett választhatunk heti egy napot, amikor is fogyaszthatjuk kedvenc finomságainkat, de csak mértékkel. Ilyenkor ehetünk süteményt, vagy esetleg egy-két szelet fehér kenyeret, ha nagyon hiányoljunk. Arra viszont figyeljünk, hogy ezen a napon mindenképpen végezzünk testmozgást.

A fogyás nem néhány nap alatt fog bekövetkezni, így ez a diéta leginkább azoknak ajánlott, akik kiegyensúlyozottan szeretnének megszabadulni a plusz kilóiktól és időközben nem akarnak szigorú szabályokat betartani. A fogyás titka a rendszerességben rejlik. Ha naponta 5 alkalommal étkezünk kisebb adagokat, a szervezetünk rá fog jönni, hogy nem kell raktároznia, mivel mindig megkapja a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat. A heti 5 alkalommal végzett testedzés pedig felgyorsítja az anyagcserét, segít a kalóriák elégetésében és ugyancsak rendszerességhez szoktatja a szervezetünket. Tehát ebben a diétában nincs semmi ördöngösség és nem is csodamódszer, hanem egy logikusan megtervezett diéta, amelynek alkalmazásával hosszútávon meg lehet szabadulni a súlyfeleslegtől. Akik nagyobb súlyfelesleggel küszködnek jó tapasztalatokról számoltak be.

A napi minimum 2 liter folyadék elengedhetetlen, cukros italokat nem fogyaszthatunk, esetleg csak hetente egyszer azon a napon, amikor mértékkel mindent szabad. Igyunk szénsavmentes ásványvizet, gyógyteákat, amelyek fokozzák az anyagcserét. Ha emellett a módszer mellett döntünk, nem kell attól félnünk, hogy napjában több alkalommal ránk tör majd a farkaséhség, így könnyen betartható.?>