Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


A zsíros bőr legjobb ellenszerei

zsíros bőrA zsíros arcbőr sok nőnek jelent problémát. Nem kell megijedni, hiszen ez a bőrtípus is ápolható természetes módszerekkel!

Minden bőrtípus esetén nagyon fontos a megfelelő arctisztítás! Naponta kétszer, reggel és este tisztítsuk le az arcunkat, valamint hetente két alkalommal használjunk bőrradírt is!

Amennyiben a zsíros arcbőr kellemetlen tapintású, fénylő hatású, egy kis citrom csodákat tesz! Egy fél citrom levét hígítsuk fel egy kis vízzel, majd arclemosókorong segítségével töröljük át vele az arcunkat. Ha nem hígítjuk a citrom levét, akkor savas hatása miatt kellemetlen érzés lehet, ahogyan áttöröljük vele az arcunkat. Ha ezt alkalmazzuk, a bőrünk mattabb lesz és tisztább hatásúvá válik.

A grapefruit is hasonló hatásokkal van arcbőrünkre, mint a citrom, ráadásul még táplálja is a bőrünket. Egy kisebb grapefruitot pépesítsünk, majd keverjük össze annyi málé lisztel, amennyit felvesz, hogy kenhető pakolást kapjunk belőle. Kenjük fel az arcbőrünkre és 15 percen át hagyjuk hatni. Majd mossuk le langyos vízzel az arcunkról.

A paradicsom is savas, ezért a zsíros bőrre nagyon jó hatással van! Mivel remek antioxidáns forrás is, ezért nem csak tisztább, de bársonyosabb és feszesebb is lesz tőle a bőrünk. A paradicsomot felkarikázhatjuk és ráhelyezhetjük az arcunkra a szeleteket. Hogy ne csússzanak le a paradicsom szeletek, kenjük be arcunkat vékonyan hidratáló krémmel. Természetesen pakolást is készíthetünk ebből a természetes csodaszerből. Egy érett paradicsomot pépesítsünk és keverjünk hozzá egy kis málélisztet, amennyiben szükséges, hogy könnyen kenhető legyen.

A zsíros arcbőrt mossuk le naponta langyos kamillateával. A kamilla enyhe bőrszárító hatású és gyulladáscsökkentő is. Így pattanások esetén is kiváló hatásai vannak!

Amennyiben nem hanyagoljuk el a bőrünket és naponta tisztítjuk, illetve ápoljuk, könnyebben kezelhető és üdébb lesz. A zsíros bőrnek is szüksége van a hidratálásra, ezért érdemes természetes alapanyagú hidratálókrémmel ápolni bőrünket! A bőrtípusunknak megfelelő hidratálókrémet válasszunk, különben még csillogóbbá és kellemetlenebb tapintásúvá válhat az arcunk.

A természetes kozmetikumokat, illetve a házilag elkészíthető, természetes anyagokból álló bőrápolószereket érdemes használni, hiszen ezek nagyon kíméletesek és mégis csodálatos eredményeket érhetünk el velük.?>