Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Vigyázzunk szívünk egészségére!

egészséges szívA szívünk nagyon fontos „munkát” lát el, de néha hajlamosak vagyunk elfeledkezni erről. A szívbetegségek kialakulásának egy része viszont megelőzhető, ha helyes életmódot folytatunk!

Először is tisztában kell lennünk vele, hogy az egészséges táplálkozás és a megfelelő mennyiségű mozgás nem csak azért szükséges, hogy karcsúak legyünk. Ahhoz, hogy a testünk jól működjön és a szívünk is egészséges maradjon elengedhetetlen az egészséges életmód!

A zsíros ételek, a túlzásba vitt sófogyasztás és az egészségtelen táplálkozás mind megnövelik a szívbetegségek kialakulásának az esélyét. Ha olyan ételeket fogyasztunk, amelyek nagy mértékben növelik a koleszterinszintet, akkor előbb utóbb a vérnyomásproblémák is kialakulhatnak és így a szívbetegségek is.

Próbáljunk meg minél egészségesebben táplálkozni és kerüljük azokat az ételeket, amelyek negatív hatással vannak a szervezetünkre.

A mozgás is nagyon fontos! Nem csak azért kell sportolnunk, hogy karcsú alakunk legyen, hanem azért is, hogy megőrzésük testünk és így szívünk egészségét is! A rendszeresség nagyon lényeges! Hetente 2-3 alkalommal legalább egy órán keresztül végezzünk aktív sporttevékenységet.

A káros szokásokról való lemondás pedig egyértelmű. A dohányzás és a mértéktelen alkoholfogyasztás nem tesz jót a testünk egészségének! Ha hosszú és egészséges életet akarunk élni, akkor a káros szokásokról mondhatni kötelező lemondanunk! Egy pohár vörösbor időnként nem árt, sőt jó hatással van a szervezetünkre, de fontos a mértékletesség!

Manapság szinte mindenki stresszes életet él. Az idegeskedés és a feszültség viszont egyáltalán nem tesz jót a szívünknek. Meg kell tanulnunk lazítani és relaxálni! A stresszt nem tudjuk kizárni az életünkből, de ha megtanuljuk kezelni, akkor nyugodtabb életet élhetünk.

Az elegendő pihenésre is figyelnünk kell. A folyamatos rohanás miatt sokszor lemondunk a szervezetünk alapvető igényeiről is, így kevesebbet alszunk, nem pihenjük ki magunkat. Ez viszont nagyon káros az egészségünkre és hosszútávon komoly gondokhoz vezethet! Próbálunk meg időt szánni a kellő mennyiségű pihenésre!

Az egészségünket megőrizni egyszerűbb, mint egy esetleges egészségi probléma folyamán változtatni a helyzeten! Törekedjünk az egészséges életmódra, hiszen a hosszú és egészséges élet mindannyiunk célja!?>