Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Vércsoport diéta

vércsoport diétaA vércsoport diéta alapja az, hogy a különböző vércsoporttal rendelkező emberek az egyes alapanyagokat, ételeket különböző mértékben képesek megemészteni. Amennyiben olyan ételekből állítjuk össze étrendünket, melyek a vércsoportunkhoz illeszkednek, akkor az emésztésünk könnyebb lesz, egészségesebb lesz szervezetünk és ennek jótékony hatása lesz testsúlyunkra is.

A vércsoport diéta megalkotása Peter D’Adamo nevéhez köthető. D’Adamo doktor jött rá arra, hogy a különböző vércsoportú emberek nem csak testi adottságokban, szellemi teljesítő képességükben különböznek egymástól, de az emésztésük is másképp működik, így az ideális étrend kialakítása is jelentősen eltér a különböző vércsoportú emberek esetén. Peter D’Adamo szerint egyáltalán nem véletlen az, hogy bizonyos emberek inkább a húst, míg mások a zöldséges ételeket részesítik előnyben az étkezésük során. Szerinte egyszerűen azért van így, mert szervezetünk tudatosan terel minket a számunkra könnyen emészthető ételek felé és kerülni próbálja az olyan tápanyagok fogyasztását, melyek nehézséget okoznak emésztőrendszerünknek.

Mivel vércsoportunk alapjaiban meghatároz minket, ezért megalapozottnak tűnik, hogy a különböző vércsoportú emberek számára más és más étrend az ideális. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy a különböző vércsoportok számára milyen ételekből érdemes összeállítani rendszeres étrendünket annak érdekében, hogy a leginkább egészségesen tudjunk táplálkozni és egyúttal megszabadulni fölösleges kilóinktól.

Az ideális étrend a 0-s vércsoportúak számára

A 0-s vércsoportú emberek számára az ideális diétát érdemes az alábbi ételekből, táplálékokból összeállítani annak érdekében, hogy elérjék ideális testsúlyukat:

A 0-s vércsoportúak emésztése nehezebben boldogul az alábbi táplálékokkal, ezért ezek hozzájárulhatnak a hízáshoz, így érdemes elkerülni az étkezéseknél a füstölt ételeket, a tejtermékeket, a búza- és kukoricatartalmú ételek, az epret, narancsot, sárgadinnyét, avokádót, káposztát, karfiolt, burgonyát, mustárt és édességeket.

A fogyást elősegítő étrend az A vércsoportúak esetén

Aki A vércsoportba tartozik az nem véletlen, ha jobban vonzódik a húsmentes, főleg zöldségekből álló ételek felé, mert az A vércsoportúak számára a zöldségek fogyasztása, emésztése a leghatékonyabb.

Ahhoz, hogy egy A vércsoportú ember tartani tudja súlyát, vagy éppen képes legyen megszabadulni súlyfölöslegétől az alábbi élelmiszerek fogyasztása javasolt:

Az A vércsoportúak számára nehezen emészthetőek a húsfélék, burgonya, teljes kiőrlésű liszt, búzakorpa, padlizsán, káposzta, paprika, kesudió, pisztácia, bors, ezért ezeket érdemes kerülni az étkezések során.

Az “AB” vércsoportúak számára ideális táplálkozás

Az “AB” vércsoport szülöttei számára az ideális ételeket az alábbi alapanyagokból érdemes összeállítani:

Próbáljuk meg ételeink készítésekor elhagyni az alábbi alapanyagokat, mert nem igazán kedvezőek az AB vércsoportúak számára: borjú, marha és sertésből készült ételek,  a füstölt lazac, nemes penésszel érlelt sajtok, tökmag, kapribogyó és égetett szesz.

Diétás étrend a “B” vércsoportúaknak

A B vércsoportúak ideális étrendjét érdemes az alábbiakból összeállítani annak érdekében, hogy minél könnyebb legyen  megtartani karcsúságunkat:

Hacsak tehetjük kerüljük el az olyan ételeket, amelyek csirkéből, sertésből, vagy kacsahúsból készültek. Lehetőség szerint ne együnk kukoricalisztből és hajdinából készült dolgokat. Próbáljuk meg kiiktatni a kagylóféléket és a tintahalat, valamint a füstölt lazacot az étrendünkből. A zöldségek és fűszerek közül pedig kerüljük el a retek, paradicsom, tök, rebarbara és fahéj fogyasztását.

 ?>