Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Vércsoport diéta

vércsoport diétaDr. Peter J. D’Adamo volt az az orvos, aki először végzett vizsgálatokat arra vonatkozóan, mennyire függ össze a vércsoportjuk az emberek egészségi állapotával. Azt figyelte meg, hogy a ugyanaz az étel másképpen hat különböző vércsoportú személyek fogyasztásakor. Megfigyeléseit és tapasztalatait le is jegyezte Az AB0 terv című munkájában.

A vércsoport diéta a test sejtjeinek működését veszi alapul, és különféle módon segíti, hogy jobb legyen az ember teljesítőképessége, és, hogy kialakítsa a megfelelő súlyt.

A különféle vércsoportok arra utalnak, hogy emberenként változó a vér összetétele. Már születésünk pillanatában meghatározott, hogy milyen vércsoportúak vagyunk, egyes országokban a fontos személyi adatoknál is fel szokták tüntetni, hogy ki milyen vércsoportú. Így ha netalántán sürgős vérátömlesztésre lenne valakinek szüksége, azonnal tudják az ápolók és orvosok, hogy a betegnek milyen vérre van szüksége.

A különböző vércsoportú emberek másként reagálnak a baktériumokra, fertőzésekre. D’Adamo úgy vélte, mivel minden ember más és más, nincs egyetlen egyforma sem, így az eltérő szervezetű emberek számára más-más táplálkozási módszer javallott.

Vannak olyan táplálékok, amelyek egyes vércsoportú személyeknek ajánlottak, míg egy másik vércsoportú egyénnél pont az ellenkező hatást éri el. A diéta lényege az, hogy a vércsoportunknak megfelelő táplálékokat vegyen mindenki magához. Nem elsősorban fogyást idéz elő, hanem a vércsoport diétának köszönhetően az emberi test visszatér az eredeti állapotába.

D’Adamo megalkotta azt is, hogy a különböző vércsoportúak számára milyen táplálékok ajánlottak, és melyek azok, amiket jó, ha elkerülnek. Fontos azonban, hogy a vércsoport diétát nem szabad túlságosan komolyan alkalmazni, és pusztán csak az alábbiakban felsorolt ételeket fogyasztani. A vércsoport diéta inkább egyfajta segítség, hogy miből fogyasszunk többet és kevesebbet a mindennapi étkezések során. Elsősorban egészségesek számára ajánlott a vércsoport diéta követése, aki valamilyen betegségben szenved, kérdezze meg először kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, hogy alkalmazhatja-e.

A 0-s vércsoport

Amit ehet: tengeri hínár és tengeri halak, spenót, brokkoli, kelkáposzta, vörös húsok, máj, jódozott só. Tejtermékek közül a kecskesajt ajánlott, szójából készült ételek, rizs, árpa, rozs

Amit kerüljön: búza, kukorica, mustár, kelbimbó, karfiol, lencse, bab (veteménybab és fehérbab), káposzta, kávé, alkohol.

A vércsoport

Amit ehet: különféle növényi olajok, zöldségek, ananász, szójaételek, dió, tökmag, földimogyoró, rizs, kecsketej, kecskesajt, pontyfélék, kávé.

Amit kerüljön: tejtermékek, húsételek, bab (limabab, veteménybab), búza, burgonya, durumliszt, teljes kiőrlésű liszt, olaj (kivéve olívaolaj)

B vércsoport

Amit ehet: tojás, tejtermékek (kizárólag alacsony zsírtartalmú), zöldségek, húsételek (vadat, nyulat), máj, édesgyökér tea, szójafélék, vaj, zöldfűszerek.

Amit kerüljöm: búza, szezámmag, hajdina, mogyoró, kukorica, lencse, fahéj, bors, kukorica- és repceolaj, húsételek (sertés, csirke, liba, kacsa), tök, kukorica, gránátalma.

AB vércsoport

Amit ehet: tejtermékek, tengeri hínár, tengeri halak, tofu, ananász, zöldségek (tök kivételével), húsételek (bárány, pulyka, nyúl), szója, burgonya, sovány tejtermékek, olívaolaj, repceolaj, mogyoró

Amit kerüljön búza, magvak, bab (limabab, veteménybab), vörös húsok, hajdina, baromfihús, kukorica, égetett szeszesitalok, olajbogyó, retek, bors, borecet, narancs, banán, penészes sajtok,?>