Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Varázsolj magadnak vékony combokat!

vékony combokA nők számára rengeteg gondot okoz a testükön lerakódott zsírréteg. A legproblémásabb részeknek a hasat, a csípőt és a combokat tekintjük. Ezekről a területekről azonban nem könnyű eltüntetni a felesleges zsírt. Számos diéta és fogyókúrás módszer létezik, hogy ezekről a területekről is sikerüljön lefogyni.

Azt azonban mindenképpen ki kell hangsúlyoznunk, hogy lokális zsírégetés nem létezik. A fogyás csakis a teljes testről történhet, és sajnos be kell látnunk, hogy a legproblémásabb részekről tűnik el legutoljára a felesleges zsír. Ezért van az, hogy sokan olyan hölgy is panaszkodik a combján vagy hasán lerakódott zsírrétegre, akik már előzőleg sikeresen lefogytak. Ahhoz, hogy ezekről a területekről is eltűnjön a zsír, további erőfeszítésekre van szükség.

 Mit tegyünk, hogy a fogyás combról is megtörténjen?

Ahhoz, hogy a zsír eltűnjön a combunkról, fontos, hogy egészségesen étkezzünk és rendszeresen mozogjunk, sportoljunk valamit. A fogyáshoz mindezek nélkülözhetetlen „eszközök”. Még akkor is, ha csupán csak helyileg szeretnénk zsírt égetni.

A comb formálására végezhetünk speciális gyakorlatokat is, amelyek kifejezetten ennek a területnek az átformálására összpontosulnak. Ilyen például a saját testsúlyunkkal elvégzett kitörés, valamint az oldalra történő lábemelés nagyjából 15-20 ismétléssel. A guggolások is hasznosak lehetnek, nagyjából 20-25 darab hatékonyan formálja a combunkat. Hanyatt fekvés közben végezhetünk lábemeléseket, valamint a gumikötéllel végzett lábhajlítás és nyújtás is alkalmas lehet a comb formálására. Ezekből a gyakorlatokból 30-35 darab elegendő, valamint végezzünk 40-50 darab tárogatást is, amelyet hanyatt fekve csináljunk. Ezeket a gyakorlatokat négyszer-ötször ismételjük meg. Igyekezzünk minden nap elvégezni a feladatsort, így már rövid időn belül is látványos lehet a változás.

Ugyancsak a combunkat tudjuk formázni a futással, illetve a taposógép alkalmazásával. Napi 30-40 perc már eredményes lehet, ha heti négyszer-ötször rávesszük magunkat a mozgásra. A futás és a taposás kardió edzésnek számít, így e mellé érdemes lehet a célzott gyakorlatokat továbbra is elvégezni.

Sokan a vádlijuk méretével sincsenek kibékülve. A vádli esetében annyiban másabb a dolog, hogy ennek a testrészünknek a vastagságát főként a genetikai adottságaink határozzák meg. Ahhoz, hogy a vádlink kisebb legyen, nagyon drasztikus fogyókúrát kellene követnünk.

Ez azonban nem célszerű, mert a túl alacsony kalória bevitel nem minden esetben lesz célravezető. Az anyagcsere belassulhat és akár hízás is elkezdődhet.

Törekedjünk inkább arra, hogy napi négyszer-ötször fogyasszunk kisebb mennyiségű, könnyű és egészséges ételt. A napi kalória bevitelünk nagyjából 1200 és 1400 kalória közé essen, amelyet arányosan osszunk el. A reggeli étkezésünk legyen a legbőségesebb, így elkerülhetjük, hogy a nap folyamán ránk törjön a farkaséhség. A diétával és a testmozgással elérhetjük, hogy beinduljon a fogyás és így, előbb-utóbb a combunkon lévő zsírfeleslegnek is búcsút inthetünk.

Kerüljük el a gyorséttermeket, ne együnk gyorsételeket. Ha mégis gyorsan kell összeütnünk valamit, használjunk inkább fagyasztott zöldségeket és teljes kiőrlésű lisztből készült tésztákat. Ne fogyasszunk fehér lisztből készült pékárukat, valamint a szénhidrát mennyiségre nagyon figyeljünk oda.

Fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt, valamint együnk sok halat és fehér szárnyas húst. A húsokban és a halakban rengeteg a fehérje, amely az izomépítéshez rendkívül fontos a szervezetünk számára.?>