Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


A változókorral járó problémák egyike a túlsúly

változó korA változókor minden nő életében mérföldkőnek számít. Ilyenkor a sok kellemetlen tünet mellett akár súlygyarapodás is jelentkezhet. Ettől nem kell megrémülni, hiszen a túlsúly leadható, de előfordulhat, hogy egy kicsit nehezebb lesz a hormonális változások miatt.

Ebben az időszakban a hirtelen súlygyarapodás is normálisnak számít. Egy kis odafigyeléssel visszanyerhetjük az alakunkat!

Fontos, hogy nem szabad csüggedni! Ez nem azt jelenti, hogy oda a nőiességünk, csupán egy kicsivel többet kell dolgoznunk azért, hogy jó formában legyünk és elégedettek lehessünk a külsőnkkel.

Nem kell radikális diétákba kezdeni, hiszen a szervezetünk így is eléggé össze van zavarodva. Egy salaktalanító kúra nagyon jót tehet! Nem csak a plusz kilóktól lesz könnyebb megszabadulni, de a felgyülemlett méreganyagok is távoznak a szervezetből. Így fittebbnek és energikusabbnak érezhetjük magunkat.

Ha mindenképpen szeretnénk a lehető legrövidebb idő alatt megszabadulni a plusz kilóktól, akkor érdemes olyan diétát választani, amelynek az egészséges táplálkozás az alapja. Figyeljünk rá, hogy ne vonjuk meg a szervezetünktől a vitaminokat és az ásványi anyagokat, amelyekre szüksége van!

Az egészséges táplálkozás ebben az esetben is nagyon fontos! Fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt és kerüljük a sült ételeket. A fehér liszt tartalmú péksütemények mennyiségét is érdemes csökkenteni, a kenyérből pedig a teljes kiőrlésűt javallott választani.

A megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztás ugyan csak nagyon fontos! Igyunk minél több szénsavmentes ásványvizet és gyógyteákat, amelyeknek élvezhetjük jótékony hatásait.

A változókor ideje alatt is fontos a mozgás! Hetente 2-3 alkalommal érdemes elmenni edzeni. Akár a kardióedzés mellett döntünk, akár az alakformáló tornát választjuk, jót teszünk vele a testünknek! Ha elegendő kalóriát égetünk el, a fogyás lassan be fog indulni! Arról nem is beszélve, hogy az alakunk megőrzése is egyszerűbb, ha rendszeresen sportolunk.

Ha a felesleges kilók nehezebben tűnnek el, mint a változókor előtti időszakban, nem kell megijedni! Teljesen normális, hogy a szervezet most másként reagál mindenre. Amennyiben a fogyókúra egyáltalán nem hatékony, érdemes a problémáról a nőgyógyászunkkal is beszélni. Számtalan kezelés létezik, ami segíthet ezen a problémán, de csak szükség esetén érdemes alkalmazni őket. El kell fogadnunk, hogy a testünk változik és egy kis türelemre van szükségünk, ha szeretnénk fittek és csinosak lenni!?>