Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Vág az eszed, mint a borotva?

szellemi teljesítőképességMiért van az, hogy egyes embereknek jobban vág az esze esetleg mint Neked?

Mi teszi a különbséget emberek között?

Ezer dolog befolyásolja az agyad képességeit, amiket nem tudsz befolyásolni mint a genetikai adottságok, csecsemőkori táplálékaink, anyatej minősége.

Ahhoz, hogy agyadból ki tudd hozni a maximumot – a genetikán túl – meg kell adni számára a tökéletes üzemanyagot, mint minden másnak! De nagyon nem mindegy, hogy mit adsz neki!

Ha a megfelelő tápanyagokat adod jelentősen megnövelheted szellemi teljesítőképességedet és memóriádat!

Agyunk működése

Agyunkban több mint 40 milliárd neuron (idegsejt) dolgozik, és keresztbe-kasul futó idegrostok milliói kötik össze, a sejtek mindegyike akár 10 000 másik neuronhoz is kapcsolódhat.

A közöttünk lévő kommunikációról, információáramlásról, bioelektromos áramlatok és az idegsejtekből származó hírvivő anyagok gondoskodnak. Segítségükkel információk tömege jut el a célállomásra.

Agyunk és testünk többi idegsejtje is igen érzékeny, sérülékeny és kizárólag megfelelő körülmények között működik tökéletesen. A szellemi teljesítmény és memória az agyunk különböző részeinek bonyolult, összehangolt működésétől és a rendelkezésre álló tápanyag minőségétől függ.

Ha szervezetünk működéséhez szükséges tápanyagok nincsenek jelen kellő mennyiségben és minőségben, különböző zavarok támadnak, és idegsejtjeink egy része akár el is pusztulhat.

Körülbelül hétévente testünk sejtállománya teljes egészében kicserélődik. Az idő múlásával azonban a stresszhatások és a megfelelő táplálékok hiánya miatt, fokozatosan veszítünk agysejtjeinkből.

Emiatt az agyunk kapacitása csökken, ami feledékenységet okoz, bizonyos határon túl a működőképes idegszövet fokozott leépülése már komoly betegségek okozójává válik, említhetnénk itt a Parkinson, vagy az Alzheimer-kórt.

A szellemi teljesítményünk csökkenésének egyik oka a szabad gyökök intenzív romboló hatásából is ered. Agyunk ugyanis a legtöbb oxigént igénylő szervünk, így a leginkább ki van téve a szabadgyökök hatásának.

A roncsoló szabadgyökök úgynevezett lipid-peroxidációt okozván károsítják az érzékeny sejtmembránokat, így ez krónikus fáradtságérzetet és memóriazavart is eredményezhet. A szabadgyököket hatástalanítani lehet, antioxidáns gyümölcsök fogyasztásával.

Szellemi képességeid kihasználása

Agysejtjeid leépülését Te is megelőzheted és szellemi teljesítményedet fokozhatod, ha rendszeresen fogyasztasz olyan táplálékokat, amelyek az agy működését segítik elő.

Agyunknak optimális teljesítményéhez, ismeretek tárolásához lecitinre van szüksége. A lecitin az agy vitaminja, segíti a koncentrációt, leküzdi a feledékenységet, élesíti az emlékezetet. A kolin, mely a lecitin alkotóeleme szükséges az idegingerületek átviteléhez és fontos szerepet játszik az emlékek tárolásában. Kutatások támasztják alá, hogy a kolin elengedhetetlen az agysejtek tökéletes működéséhez.

A guarana serkenti, mind a szellemi mind a testi teljesítőképességet, fokozza a szellemi frissességet, energizál, csökkenti a fáradság érzetet, és jó közérzetet biztosít.

Ezek a tápanyagok együttesen fokozzák a szellemi teljesítőképességet, javítják az agy koncentrálóképességét, jótékonyan befolyásolják az intellektuális képességeket, javítják a memóriát.?>