Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Tisztító kúra emésztési problémák esetén

tisztító kúraAz emésztési problémák kínzó tünetekkel járnak. A puffadás, a hasi fájdalmak, a székrekedés mind nagyon kellemetlenek. Ezekre a problémákra jelenthet megoldást egy tisztító kúra. Természetesen csak abban az esetben, ha nem betegség áll az emésztési gondok hátterében.

A szervezetünkben, így az emésztőrendszerünkben is felgyülemlenek a salakanyagok, amelyek megnehezítik az emésztést és az emésztőszervek munkáját. A sok sós és zsíros étel, a szénsavas üdítőitalok és a színezékekkel, tartósítószerekkel teli táplálékok mind negatív hatással vannak az emésztőrendszerünkre. Ezért időnként el kell végeznünk egy tisztító kúrát, hogy a szervezetünk felfrissüljön és az emésztésünk is jobban működjön.

A léböjt kúrák nagyon ajánlottak, de ha nem szeretnénk ilyen drasztikus tisztító kúra mellett dönteni, akkor a néhány napos diétázás is segítséget jelenthet.

Egy hetet érdemes rászánni a tisztító kúrára és ez idő alatt nagyon oda kell figyelni az étkezésre. Húst, kenyeret és más pékárukat nem ajánlott ez idő alatt fogyasztani. A sült ételekről, valamint a süteményekről is célszerű lemondani ez időre.

A tisztító kúra folyamán fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt, amennyiben lehetséges nyersen. Akár párolva, vagy grillezve is fogyaszthatjuk a zöldségeket, de ne használjunk túlságosan sok zsiradékot az elkészítésükhöz. A müzli, a zabpehely, a joghurtok, a sovány sajtok fogyasztása viszont kifejezetten ajánlott. Nem kell éheznünk, táplálkozzunk rendszeresen kis adagokat, de csak egészséges és gyomorkímélő táplálékokat válasszunk. A zöldséglevesek és a főzelékek is jót tesznek, így ezeket is bátran elkészíthetjük.

Fogyasszunk minél több almát és ananászt, mert ezek nagyon jó hatással vannak az emésztésünkre.

A folyadékfogyasztásra kifejezetten figyeljünk, mivel ahhoz, hogy a salakanyagok kiürüljenek a szervezetünkből megfelelő mennyiségű folyadékra van szükségünk. Gyógyteákat cukor nélkül és szénsavmentes ásványvizet fogyaszthatunk nyugodtan minél nagyobb mennyiségben. A gyümölcslevek és zöldséglevek is jót tesznek az emésztésüknek.

A kúrát követően fokozatosan térjünk vissza a megszokott táplálkozásunkhoz, de ne vigyük túlzásba a sós és zsíros ételek fogyasztását, hogy kíméljük az emésztőrendszerünket.

A tisztító kúra az alakunkra is jó hatással lesz! Érdemes 3-4 havonta megismételni az egy hetes diétát, hogy ne gyűljön fel a szervezetünkben a sok salakanyag.?>