Tehenek fogyás

A ketózis | Kárpátalja

Szálka Brigitta dietetikus Nagyon népszerűek az utóbbi években a fogyni vágyók körében is a növényi tejitalok: a rizs- a kókusz- vagy a mandulatej.

tehenek fogyás

Lássuk, valóban segítik-e céljaink elérését! A különböző trendeknek és diétáknak köszönhetően ma már senki sem lepődik meg, ha tej helyett rizs- vagy mandulatejjel kérjük a kávénkat egy étteremben. Amellett, hogy az elmúlt tehenek fogyás egyre népszerűbbek lettek a "mentes" étrendek, a növényi tejitaloknak kimondottan helye lehet egyes betegségek étrendi terápiájában, például tejfehérje-allergiában.

Miért igyunk növényi tejeket?

Keresés űrlap

A növényi tejitalok tagadhatatlan előnye, hogy zsírtartalmuk alacsonyabb a normál tehéntejénél és koleszterinmentesek. Emellett némi rostot is tartalmaznak, bár ahhoz keveset, hogy jelentősen hozzájáruljanak napi rostbevitelünkhöz. Egy másik érv a növényi tejek mellett, hogy a növényi élelmiszerek előnyben részesítésével — az állati eredetű élelmiszerekkel szemben — sokat tehetünk bolygónk fenntarthatóságáért.

tehenek fogyás

Ettől persze csak a természetet és a környezetünket védjük, fogyni nem fogunk. Olvasd el, mi van benne!

tehenek fogyás

Ha növényi tejet veszünk — és itt most nem az otthon előállított növényi tejekről beszélünk - akkor alapszabály, hogy nézzük meg az összetevők listáját. Némelyik növényi tejital több kalóriát és szénhidrátot tartalmaz, mint a tehéntej.

Első lépésként zárjuk ki tehenek fogyás a termékeket, amelyek hozzáadott cukrot tartalmaznak.

tehenek Kecső felett

Meglepő módon a növényi tejital-kínálat jelentős része fennakad a rostán. Elvétve azért találni az ízesített növényi tejitalok csokoládés, mogyorós, vaníliás, banános között olyan termékeket, amelyek hozzáadottcukor-mentesek.

tehenek fogyás

Arra ügyeljünk, hogy az összetevők listáján nem feltétlenül a cukor elnevezéssel fogunk találkozni, hanem szerepelhet: fruktóz, glükóz-fruktóz, maltodextrin stb. Legyünk elővigyázatosak: a gabonatejek pl.

Összehasonlításképpen kigyűjtöttem a tehéntej, és néhány népszerűbb növényi tejpótló-ital fontosabb energia- és tápérték adatait, lássuk, milyen különbségek jellemzik őket!

tehenek fogyás

Fontos információk