Kategóriák

Ajánlat



Diéták

Hirdetés


Tápanyag táblázat

Sok diéta, fogyókúra mellőzhetetlen eszköze egy részletes tápanyag táblázat. A legfontosabb és legtipikusabb ételek, alapanyagok tápanyag összetételét igyekeztünk ezen az oldalon összegyűjteni nektek.

GABONAFÉLÉK

Energia

feh.

Zsír

CH

(100 g)

(kcal)

(g)

(g)

(g)

Árpagyöngy (gersli)

350

9

1

75

Briós (2 db, azaz 100 gr)

330

10

8

57

Búzacsíra

380

25

10

45

Búzadara

340

9

1

73

Búzakorpa

260

5

5

15

Kalács

280

9

2

55

Kenyér (barna)

240

10

1

55

Kenyér (fehér)

260

9

1

52

Kenyér (lenmagos)

250

10

3

46

Kenyér (rozs)

260

8

1

54

Kifli (1 db, azaz 44 gr)

130

5

1

26

Kuglóf

330

8

9

54

Liszt (búza)

350

14

1

70

Liszt (kukorica)

347

10

3

70

Liszt (szója)

440

38

20

10

Pászka

380

15

1

78

Rizs

350

8

78

Száraztészta (4 tojásos)

380

15

3

73

Szójagranulátum

539

42

20

25

Túrós batyu (1 db, azaz 75 gr)

230

8

5

39

Zabpehely

380

14

7

64

Zsemle (1 db, azaz 55 g)

150

5

30

Zsemlemorzsa

340

10

1

73

HÚSOK

energia

feh.

zsír

CH

(100 g)

(kcal)

(g)

(g)

(g)

Borjúhús

120

20

5

Csirke

110

22

3

Csontvelő

820

3

90

Disznósajt

310

15

28

Gépsonka

160

23

7

Házinyúl

160

21

8

Kenőmájas

310

16

28

Kolbász (lecsó)

270

16

23

Kolbász (száraz)

360

20

32

Krinolin, párizsi

210

12

18

Liba, kacsa

380

16

35

Lóhús

110

22

3

1

Marhafelsál

230

17

19

Marhahús (sovány)

120

21

4

Marhanyelv

220

16

18

Máj (liba)

450

22

40

1

Máj (marha)

130

21

3

4

Máj (sertés)

140

20

5

3

Őz

100

21

2

Pacal

160

16

11

Pulyka

170

21

10

Pulykajava

110

24

2

Sertéshús (középzsíros)

300

17

25

Sertéshús (sovány)

140

20

7

Szárazkolbász

360

20

32

Téliszalámi

520

25

46

Tüdő (marha, sertés)

110

20

3

1

Vaddisznó

110

22

2

Virsli

230

13

20

Virsli (baromfiból)

190

19

13

Zalai felvágott

240

16

20

HALAK

energia

feh.

zsír

CH

(100 g)

(kcal)

(g)

(g)

(g)

Fogas

80

19

1

Harcsa

80

18

1

Hering (pácolt)

250

13

22

2

Hering (olajos)

370

16

34

Ponty

100

16

4

Szardínia (olajos)

280

23

21

Tonhal

90

19

1

1

ZSIRADÉKOK

Energia

feh.

Zsír

CH

(100 g)

(kcal)

(g)

(g)

(g)

Angolszalonna

490

17

47

Füstölt szalonna

700

9

73

Margarin

760

1

84

Olaj (napraforgó)

900

100

Zsír (sertés)

900

100

TEJTERMÉKEK

Energia

feh.

Zsír

CH

(100 g)

(kcal)

(g)

(g)

(g)

Író

35

3

2

4

Joghurt, aludttej

65

4

4

5

Kefir

30

4

5

Sajt (ementáli)

380

27

30

2

Sajt (fokhagymás)

200

29

9

2

Sajt (füstölt)

380

26

30

2

Sajt (köményes)

200

29

9

2

Sajt (ömlesztett, márvány)

310

22

24

2

Sajt (parmezán)

360

35

24

2

Sajt (trappista, eidami)

340

25

26

2

Tehéntej (2,8 % zsírtart.)

60

4

3

5

Tehéntej (1,5 % zsírtart.)

40

4

2

5

Tej (kakaós)

70

4

1

11

Tejföl

170

3

16

4

Tejföl (zsírszegény)

120

3

12

4

Tejszín

290

3

30

3

Tojás (1 db, azaz 40 g)

70

5

5

Tojásfehérje (1 db, azaz 24 g)

14

3

Tojássárgája (1 db, azaz 16 g)

54

2

5

Túró (juh)

280

18

21

3

Túró (tehén, félzsíros)

110

16

4

4

Túró (gyümölcsös)

220

15

9

19

Vaj

720

80

1

Vajkrém

380

40

ZÖLDSÉGFÉLÉK

Energia

feh.

Zsír

CH

(100 g)

(kcal)

(g)

(g)

(g)

Brokkoli

30

2

4

Burgonya

90

3

20

Cékla

30

1

6

Fehérrépa

30

1

6

Fejes káposzta

30

2

6

Fejes saláta

15

1

2

Gomba (csiperke, vargánya)

40

6

3

Gomba (laska)

40

2

1

6

Hónapos retek

15

1

2

Karalábé

40

2

7

Karfiol

30

2

4

Kelbimbó

45

5

5

Kelkáposzta

35

4

4

Kovászos uborka

10

1

2

Kukorica (tejes)

130

5

2

24

Lencse (száraz)

330

26

2

53

Paradicsom

20

1

4

Paraj

20

2

2

Savanyú káposzta

20

1

3

Sárgarépa

40

1

8

Sóska

20

2

2

Spárga

20

2

2

Szárazbab

310

22

1

54

Szárazborsó

330

22

2

53

Tök (főző)

30

1

6

Tök (sütő)

30

1

6

Uborka

10

1

2

Vöröshagyma

40

1

8

Zellergyökér

30

1

5

Zöldbab

40

3

7

Zöldborsó

90

7

14

Zöldpaprika

20

1

3

GYÜMÖLCSÖK

Energia

feh.

Zsír

CH

(100 g)

(kcal)

(g)

(g)

(g)

Alma

30

7

Ananász

50

1

12

Banán

100

1

23

Citrom

25

2

Cseresznye

60

1

14

Dinnye (görög)

30

1

7

Dinnye (sárga)

40

10

Dió

650

19

57

12

Egres

40

1

1

8

Gesztenye

170

5

2

33

Grapefruit

35

1

7

Kajszibarack

50

1

10

Körte

50

12

Mandarin

40

1

1

10

Mandula

630

28

52

7

Mák

540

20

38

24

Málna

30

1

5

Meggy

50

1

11

Mogyoró

690

16

64

9

Mogyoró (földi)

610

27

47

15

Narancs

40

1

9

Őszibarack

40

1

9

Ribizli

35

1

7

Szamóca (földieper)

35

1

7

Szilva

60

1

11

Szőlő

80

1

18



?>