Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


A sport nem csak a fogyásban segít! Tudod, melyek a jó hatásai?

sportA sport számtalan jó hatással van a szervezetünkre, nem csak a felesleges kilóktól való megszabadulás során van szükségünk a rendszeres testmozgásra.

A rendszeres testmozgás által számtalan betegség kialakulásának a kockázatát csökkenthetjük. A szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzéséhez nagy mértékben hozzájárul a sportolás is! A vérnyomás problémák leküzdésében is segíthet az aktív mozgás. Az anyagcserénkre is jótékony hatással van a mozgás, a cukorbetegség kialakulásától is véd ha aktív sporttevékenységet folytatunk. A már kialakult cukorbetegség esetén is nagyon fontos a testedzés!

Sport közben, például a futás esetén endorfinok, azaz boldogság hormonok szabadulnak fel a szervezetünkben, amelyeknek köszönhetően jobb kedvűek leszünk. A testmozgás segíthet a stresszlevezetésben is! Amikor feszültek és ingerlékenyek vagyunk a futás, vagy kerékpározás segítségével könnyebben ellazulhatunk. Aktív sportolás közben nem figyelünk a problémáinkra, csak a testünkre.

Amennyiben hetente legalább két-három alkalommal aktív sportot végzünk, fittebbek és üdébbek leszünk. A kedélyállapotunk is jobb lesz, valamint a fizikai terhelhetőségünk is nő. Ennek köszönhetően kevésbé leszünk fáradtak és a mindennapjaink során is energikusabbak leszünk.

Ha rendszeresen mozgunk, az idősödő korral járó problémák egy részét is elfelejthetjük! A térdfájás, a derékfájás, a hát problémák egy része mind megelőzhető a testmozgás segítségével! Akik szeretnének idősödő korban is aktívak és egészségesek maradni, azok semmi képen nem hanyagolják el a mozgást!

A bőrünk szépsége és feszessége is nagy mértékben függ attól, hogy eleget mozgunk-e. A striák és a narancsbőr kialakulásának esélye is csökken, ha aktív sportot végzünk. Bőrünk rugalmassága és feszessége nagy kincs, amelyet egyszerűbb megőrizni, mint az esetleges szépséghibákat kezelni!

Mivel a testmozgás folyamán izzadunk, így a szervezetünk méregtelenítésében, salaktalanításában is nagy szerepet játszik a sport! A méregtelenítő kúrák folyamán például kifejezetten ajánlott a sporttevékenységek űzése!

A testmozgás számtalan formája közül választhatunk. Amennyiben szeretnénk aktívak és fittek lenni, valamint meg akarjuk őrizni az alakunkat, akkor mindenképpen rá kell szánnunk magunkat a mozgásra! A kocogás, a futás, úszás, lovaglás mind nagyszerű sportok, de bármi egyebet is választhatunk, amit örömmel végzünk!?>