Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Segíthet-e a fogyasztó öv zsírt égetni?

fogyasztó övManapság hemzseg a média, a fogyást ígérő csodaszerek és a zsírégető eszközök reklámjaitól.  De vajon elidézhet-e egy egyszerű fogyasztó öv, tényleges zsírból történő fogyást?

Ha belegondolunk a zsírégetés folyamatába, mi magunk is rájöhetünk a válaszra, hogy ezek az eszközök sajnos semmit sem érnek.

A fogyás folyamata nem ilyen egyszerű. Nem elég csupán egy övet felcsatolnunk, hogy majd az „leolvasztja” rólunk a zsírt, tévénézés közben. A félrevezető reklámok ugyanis többnyire ezt ígérik. A fogyasztó eszközök önmagukban sajnos nem sokat érnek. Ahhoz, hogy a fogyasztó öv hatékony lehessen, szükség van testmozgásra is, valamint arra, hogy az étrendünket megreformáljuk. Gondoljunk csak bele józan ésszel. Hiába van rajtunk egy fogyasztó öv, ha közben zsíros hamburgert és sült krumplit majszolunk. A zsír nemhogy nem tűnik el a hasunk tájékáról, de még gyarapodni is fog.

Ha helyes étrendre térünk át és némi mozgást is beiktatunk a fogyasztó övek használata mellé, akkor igen, valóban előidézhető segítségükkel a fogyás. Az pedig, hogy ez most valóban a fogyasztó övnek köszönhető-e vagy az egészséges életmódnak, azt már mindenki döntse el maga.

Vannak azért olyan cégek is, amelyek nem akarják átverni az embereket és a fogyasztó öv mellé diétás étrendet is csatolnak. Ők nem állítják azt, hogy az öv önmagában, tévézés közben lesz hatékony.

Léteznek olyan fogyasztó övek, amelyek képesek fellazítani a zsírsejteket. Azonban önmagukban ezek sem bizonyulnak hatásosnak, mivel a fellazított zsírsejtek könnyedén vissza is tudnak majd rendeződni a helyükre. Ezért az ilyen alakformáló övek mellé is, mindenképpen iktassunk be valamiféle testmozgást, amellyel a zsírsejteket valóban el is tudjuk majd tüntetni a kezelt testrészről.

Nagyon fontos azt szem előtt tartanunk, hogy a fogyasztó öv nem a gyors fogyás eléréséhez lett kitalálva. Bár sokan örülnénk egy olyan csodaeszköznek, amelyet csak fel kell csatolnunk, és hipp-hopp, eltünteti a zsírpárnákat, de sajnos tudomásul kell vennünk, hogy ilyen eszköz nem létezik. A kidolgozott és szálkás has elérése komoly munkába kerül, de nem lehetetlen feladat. Vegyük rá magunkat a mozgásra, az egészséges életmódra és az is lehet, hogy nem lesz szükségünk többé fogyasztó övre.

Az Egyesült Államokban már évekkel ezelőtt hivatalosan is kijelentették, hogy a fogyasztó öv nem működik. Az USA Kereskedelmi Felügyeletének elnöke azt is megjegyezte, hogy: „ A zsírégetés folyamatának beindulása csakis megfelelő táplálkozással és elegendő mozgással érhető el.” Sőt, az Egyesült Államokban azt is kihangsúlyozták, hogy ezek a fogyasztó öveket nem mindenki használhatja biztonsággal. Az elektromos hasizom növelő övek például, a szívritmus szabályozót viselők számára akár életveszélyesek is lehetnek, valamint a rákbetegek és a gyulladásban szenvedők számára sem ajánlott a használatuk.

Ezt követően az Egyesült Államokban jelentősen megcsappant a fogyasztó övek iránti kereslet. Hazánkban sajnos még virágzik a fogyasztó övekkel való kereskedelem. Az emberek vágynak a csodára, amelyet néhány vállalat ígér a fogyasztó öv használóinak. Sokak számára egyszerűbb a fotelban ülve magukra csatolni az övet, de lássuk be végre, hogy ennek semmi értelme.

A fogyasztó övek némi melegítéssel vagy elektromos stimulációval nem képesek beavatkozni a fogyás biokémiai folyamatába.

Törekedjünk arra, hogy egészségesebb ételeket fogyasszunk és mozogjunk többet. Ha úgy érezzük, hogy ez nem elegendő a fogyás megindulásához, kérjük a táplálkozás tudományban jártas szakemberek segítségét. Ők olyan étrendet és fogyókúrás programot fognak majd javasolni, ami valóban hatékony lesz és az általuk elért súlycsökkenés tartós is marad majd.?>