Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Relaxáljunk egyszerűen!

relaxációA túlhajtott és feszült életmódunk mellett elengedhetetlen, hogy időnként egy kicsit lazítsunk, relaxáljunk. Sokan nem képesek ellazulni, így nehezen tudnak feltöltődni, ezért feszültek, fáradtak és ingerlékenyek.

A relaxációt meg kell tanulni. Mindenki számára más jelent kikapcsolódást és feltöltődést. Vannak, akik csöndben tudnak a legjobban relaxálni, másoknak a zene segít a kikapcsolódásban.

A legjobb módja a relaxálásnak, ha egy kis időt magunkra szánunk és egyszerűen nem csinálunk semmit, csak lazítunk! Dőljünk le a kanapén, készítsünk egy finom teát, vagy forró csokit, amit jobban kedvelünk. Nézzünk meg egy jó filmet, vagy olvassunk el egy izgalmas könyvet. A vígjátékok és a vidám olvasmányok segítenek a kikapcsolódásban és a hangulatunk is jobb tőlük. Ha csak két-három órát magunkra szánunk hetente, máris jobban fogjuk érezni magunkat. Az a lényeg, hogy kiengedjük a gőzt és ne a mindennapi problémákkal foglalkozzunk.

A meditáció is remek módja a relaxációnak! Számtalan meditációs CD kapható, válasszunk egyet ezek közül és gyakoroljuk az ellazulás ezen formáját. A relaxációs zeneszámok is sokat segítenek az ellazulásban! Gyújtsunk meg néhány gyertyát, válasszuk valamilyen nyugtató illatú illóolajat, például levendulát és élvezzük az ellazulás minden pillanatát.

Akármelyik módját is választjuk a relaxálásnak, meg kell próbálnunk kizárni a gondolatainkat arra a kis időre, amíg lazítunk. A stressz mindannyiunk életében jelen van, de meg kell tanulnunk kezelni, különben számtalan kellemetlen következményével kell majd szembenéznünk.

Zárjuk ki a gondolatainkat egy kis időre, ne gondoljunk a problémáinkra és a megoldásra váró dolgokra. Ez sokszor nehéz, de ahhoz, hogy feltöltődjünk és egy kicsit kikapcsolódjunk, elengedhetetlen, hogy időnként kiürítsük az elménket. A stressz és a feszültség felőrli az idegeinket és ennek hosszútávon fizikai következményei is vannak. Ezért szükséges, hogy amikor a lazításra szánjuk az időnket, akkor elengedjünk minden minket frusztráló gondolatot!

Hetente legalább egy alkalommal szánjuk 2-3 órát arra, hogy kikapcsolódjunk! A relaxáció nem helyettesíti a pihenést, de a feszült és túlhajtott életvitelünk mellett mondhatni elengedhetetlen!?>