Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


A plusz kilóktól segít megszabadulni a léböjtkúra

léböjtA léböjtkúra az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy a felesleges kilóktól megszabaduljunk! Több fajta léböjtkúra létezik, az egy napon át tartótól – az egy hétig tartóig. Orvosi felügyelet nélkül viszont érdemes 2-3 napos léböjtkúrát tartani, az ennél hosszabb idejű kúrák előtt mindenképpen ki kell kérni a háziorvos véleményét is!

A léböjtkúra csak akkor ajánlott, ha teljesen egészségesek vagyunk! Betegségekkel küszködők mindenképpen kérjék ki orvosuk véleményét, mielőtt neki kezdenének, a várandós anyukáknak pedig semmiképpen nem ajánlott!

A kúra előtti napon már változtassunk az étkezésünkön, hogy a szervezetünk számára ne legyen hirtelen nagy megterhelés a szilárd ételek elhagyása. Fogyasszunk zöldségeket, gyümölcsöket, joghurtokat. A kenyeret és a húsokat, édességeket hagyjuk ki az étrendünkből.

A léböjtkúra során ásványvizet, cukormentes gyógyteákat, illetve gyümölcs- és zöldségleveket ihatunk. Ez alatt az időszak alatt nem elegendő a napi 2 liter folyadék, hiszen a szervezetünknek szüksége van a vitaminokra, ásványi anyagokra, amelyeket egyébként a táplálkozásunkkal pótolnánk.

Fogyasszunk minél több zöldség- és gyümölcslevet. Akár keverhetjük is a zöldségeket a gyümölcsökkel, így kellemesebb ízhatást érhetünk el. A zöldséglevek elkészítése során ízesítésnek használhatunk bazsalikomot és más zöld fűszereket is, amelyek kifejezetten jót tesznek a szervezetünknek!

Az első napon előfordulhat, hogy hirtelen éhségérzet tör ránk, hiszen a gyomrunk nincs hozzászokva, hogy csak folyadékot fogyasztunk. Amennyiben elegendő frissen facsart zöldség- és gyümölcslevet iszunk, a kellő mennyiségű vitamin és ásványi anyag pótlás megtörténik. Ettől függetlenül lehetünk fáradékonyabbak, levertek, akár még ingerlékenyek is.

A második napon már érezni fogjuk a léböjtkúra jótékony hatásait. A szervezetünk már kevésbé fogja kívánni a szilárd táplálékot. Energikusabbak és fittebbek leszünk.

A léböjtkúra után napon csak zöldségeket, gyümölcsöket és joghurtokat fogyasszunk, hogy ne terheljük túl a gyomrunkat hirtelen kalóriadús szilárd táplálékokkal.

Ha a 3 napos léböjtkúra mellett döntünk, a szervezetünk megszabadulhat a sok felgyülemlett méreganyagtól. Akár 1-3 kilogrammos fogyás is megtörténhet! A léböjtkúra hatására az anyagcserénk működése is felélénkül, így a fogyás könnyebben fog menni. Az emésztésünk is sokkal jobb lesz, hiszen néhány napig nem terheljük fűszeres, zsíros ételekkel, így regenerálódhat.?>