Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Paleolit diéta

paleolit diétaA paleolit diéta vagy paleolit étrend egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az 1970-es években kezdték népszerűsíteni ezt a diétázási formát.

A paleolit diéta az ősember étrendjén alapszik, a lényege az, hogy mellőzni kell a modern kori táplálékok bevitelét, és csak olyan ételeket szabad fogyasztani, amit őseink is fogyasztottak. Ez nem azt jelenti, hogy teljesen ízetlen és nyers táplálékokat kell magunkhoz venni. A paleolit diétában elsősorban a húsételek, zöldségek, gyümölcsök, és a zölddel táplálkozó állatok húsát lehet fogyasztani. Tilos fogyasztani gabonaféléket, hüvelyes zöldségeket, cukrot, olajat és sót is.

A diéta mellett sokan állnak, úgy vélik, hogy a modern civilizáció előtt az ember táplálkozása sokkal egészségesebb volt, mint mostanság, ezért kerülték el különféle betegségek.  Több kísérlet is alátámasztotta, hogy a paleolit diéta jótékony hatással van az emberi szervezetre. Természetesen a támogatók mellett sok ellenzője is van ennek a módszernek. Sokan állítják, hogy az ősemberek azért nem szenvedtek különféle mai betegségekben, mert mások voltak az életkörülményeik, és nem a táplálkozásuk volt a fő ok.

Ennek ellenére a paleolit diéta egészséges, hiszen húsokból, zöldségekből és gyümölcsökből áll ez az étrend.?>