Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Otthoni hűsölés a hőségben

hűsölésA nagy hőséget nem egyszerű elviselni, főként ha nem a strandon, vagy valamelyik csodás tengerparton ücsörgünk. A lakásban is átvészelhetjük a hőséget, néhány apró trükk alkalmazásával!

Először is kora reggel szellőztessünk, amikor még nincs nagy meleg, utána pedig sötétítsük be a lakást. Ha az ablakon keresztül nem süt be folyamatosan a Nap, egyértelműen hűvösebb lesz a lakás.

Amennyiben lehetőségünk van rá, hűtsük le reggel az adott helyiségeket a klíma segítségével, nem kell egész nap üzemeltetni, hogy elkerüljük a megfázást.
Ha nincs klímaberendezésünk, nyissuk ki az ajtókat és az ablakokat, csináljunk egy nagy huzatot. Így a levegő egy kicsit felfrissül a lakásban. Amíg huzat van, ne tartózkodjunk bent, mert akár megfázás is lehet a vége!

A sok folyadékfogyasztásról se feledkezzünk meg! A jeges tea, vagy lehűtött turmix remek szomjoltó a nagy meleg idején.

Olyan ételeket érdemes választani a kánikula ideje alatt, amelyek hidegen is fogyaszthatóak, mint például a gyümölcsleves. A lehűtött dinnye is nagyon finom és frissítő hatású, a magas víz tartalma miatt remek szomjoltó is! Főzzünk gyorsan elkészülő finomságokat, hogy minél kevésbé melegedjen föl még jobban a konyhánk.

A jéghideg joghurt, egy kis adag gyümölccsel összekeverve remek nassolni való és még az alakunknak sem ártunk vele. Természetesen a fagylaltról sem kell lemondani.

Hideg zuhany helyett a langyos víz ajánlott inkább, ha szeretnénk felfrissülni. A frissítő illatú testpermetek alkalmazása is ajánlott, hiszen még ha csak rövid ideig is, de felfrissülést nyújtanak.

Amikor már nagyon melegünk van, tegyünk a tarkónkra egy bevizezett törölközőt, amitől azonnal felfrissülünk egy kicsit. Akár a kezeinket is hideg víz alá tarthatjuk és az arcunkat is megmoshatjuk.

Otthon érdemes laza öltözetet hordani, amely szellős. A testhez simuló ruhákat hagyjuk a hűvösebb napokra, hiszen csak még inkább izzadunk ha ezeket viseljük és kellemetlen érzés is, ahogyan a nedves bőrünkhöz tapadnak.

Este használjuk ki, hogy egy kicsivel hűvösebb az idő és szellőztessük jól át a lakást. Akár éjszakára is nyitva hagyhatjuk az ablakokat, ha szúnyoghálóval védekezünk a vérszívók ellen. Ebben az esetben viszont egy vékony takarót terítsünk magunkra, mert a megfázás senkinek sem hiányzik.

A hőséget egy kis ötletességgel a lakásunkban is elviselhetjük. Igaz nem olyan kellemes, mint a tengerben fürdőzni, de jobb híján legalább hűsebbé tehetjük a napjainkat!?>