Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Oprah Winfrey a Sonoma diéta megszállotja

Sonoma diétaA Sonoma diéta Amerikában nagyon ismerté vált, nem is csoda hiszen Oprah Winfrey is alkalmazta már ezt a diétát. Az egyik legelismertebb program, mivel nincsenek betarthatatlan szabályok. A diéta lényege az egészséges és a vitamindús táplálkozás, a szervezettől csak az olyan ételeket kell megvonni amelyek károsak. Az antioxidánsok fontossága miatt még a vörösbor is engedélyezett a diéta folyamán, ez pedig ritkaság, hiszen általában minden fogyókúra esetében tiltólistára kerül az alkohol.

A Sonoma diéta követői 10 nap alatt akár 5 kilót is lefogyhatnak, ez a diéta első szaka! Ehhez viszont be kell tartaniuk néhány alapvető szabályt. Sok zöldséget, gyümölcsöt és omega-3 zsírsavakban gazdag ételt kell fogyasztani. A napi kalóriabevitel pedig nem haladhatja meg az 1200 kalóriát. Ez az első 10 napra vonatkozik, ha hosszabb távon is szeretnénk alkalmazni a módszert, gyakorlatilag életmód programmá is alakíthatjuk, így a nagy súlyfeleslegtől is meg lehet szabadulni általa. Amennyiben 5 kilogrammnál nagyobb súlyt szeretnénk leadni, ne hagyjuk abba 10 nap után a diétát. Folytassuk tovább az egészséges étkezést, de most már napi 1500 kalóriát is bevihetünk a szervezetünkbe. Egészen addig tartsuk ezt a határt, amíg el nem érjük a kívánt súlyt. Mikor már megfelelő az alkatunk akkor a Sonoma diétát alkalmazhatjuk életmód programként. Ekkor már bármit lehet fogyasztani, kivéve mesterséges ételeket, tehát a gyorséttermi ebédekhez nem lehet visszatérni. Az alakunk megőrzése nem lesz nehéz ezzel a nagyszerű módszerrel.

A napi öt étkezésre figyeljünk, ne hagyjunk ki egyet sem. Tízóraira és uzsonnára gyümölcsöt, zöldséget, olajos magvakat együnk. A mindennapi étrendünkbe építsük be a diéta legajánlottabb élelmiszereit, mint a paprika, az áfonya, a mandula, a szőlő, a brokkoli, a paradicsom. Főzzünk olívaolajjal és száműzzük a fehér lisztből készült pékárukat, helyettük válasszuk a teljes kiőrlésű termékeket. Ebédre és vacsorára is fogyaszthatunk sovány húsokat, de mindig legyünk figyelmesek, ne lépjük túl a napi kalóriakorlátot! Egészségügyi problémákkal küszködők nem alkalmazhatják a diétát!?>