Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Mit kell tudni a Master Cleanse diétáról?

Master Cleans diétaA Master Cleanse diéta megalkotója Stanley Burroughs, természetgyógyász. Tudni kell, hogy ez egy nagyon szigorú diéta, amit nem könnyű betartani. Beyoncé és Ashanti is sikeresen fogyott vele néhány nap alatt több kilót. A kúra alatt csak minimális mennyiségű kalóriát lehet bevinni napi szinten, ezért betegségekkel küszködők számára nem ajánlott a kipróbálása!

A Master Cleanse diéta egy hét napos tisztítókúra. Van aki tíz napig is csinálja, de már egy hét után is több kilós fogyás tapasztalható, így fölösleges a több napos önkínzás. A kúra alatt semmi mást nem lehet fogyasztani csak egy speciális italt, ami tisztított vízből, frissen facsart citromléből, juharszirupból és cayenne-borsból áll. Ebből a keverékből kell elfogyasztani legalább napi két liternyit. Mellette természetesen lehet inni szénsavmentes ásványvizet és gyógyteákat is, de csak cukor és édesítőszer nélkül.

A kúra hatékonysága abban rejlik, hogy ez alatt az egy hét alatt a szervezet csak minimális mennyiségű kalóriához jut, így kénytelen felhasználni a zsírtartalékait. A fogyókúrás ital alkotó elemei mind anyagcsere fokozó hatásúak, ennek köszönhetően a szervezet időközben megszabadul a felhalmozódott méreganyagoktól és a plusz kilóktól is. Egy hét alatt 4-6 kilogrammot lehet vele fogyni. A szakértők azt mondják, hogy minél nagyobb a súlyfelesleg annál több kilót lehet leadni a Master Cleanse kúra folyamán.

Ahhoz, hogy egyszerűbben elviselhető legyen a kúra, még mielőtt elkezdenénk kezdjünk el kalóriaszegényebben étkezni. Ha egy két napig leginkább gyümölcsleveket és leveseket fogyasztunk akkor a szervezet számára nem lesz olyan megterhelő, hogy hirtelen nem kap szilárd ételt. A kúrát követő egy-két napon is fogyasszunk könnyed ételeket, gyümölcsöket, leveseket, turmixokat, hogy ne terheljük le az emésztésünket. A kúra segítségével egy hét alatt visszanyerhetjük csodás alakunkat, hiszen a fogyás szembetűnő lesz, de ha szeretnénk elkerülni a jojó effektust, a későbbiekben is vigyázzunk a kalóriabevitelre. Arra fel kell készülni, hogy a hét nap folyamán ingerlékenység, fáradtság és idegesség is felléphet, mivel a szervezet egy nem megszokott helyzetbe kerül. Ettől nem kell megijedni, lehetőség szerint sokat kell pihenni és lazítani.?>