Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Minden amit a lúgosításról tudni kell

gyümölcsökA lúgosítás segítségével megakadályozhatjuk a szervezet elsavasodását, ezáltal számtalan betegséget megelőzhetünk. Ezeket a jól csengő szavakat hallhatjuk mostanában mindenhol, amelyeknek meg is van az igazságalapjuk, csupán arról feledkezünk meg, hogy a lúgosítás folyamatát a szerveztünk elvégzi!

A lúgosító diéták és kúrák mind hasznosak a maguk módján, ha ésszerű körülményke között csinálják őket és időközben arra törekszik az ember, hogy mindent megadjon a szervezetének, amire szüksége van. A szervezet elsavasodása valóban nagyon súlyos következményekkel járhat, ezért természetesen oda kell figyelni az étkezésre és a helyes életmódra.

Amennyiben az ételek terén keressük a „bűnösöket” érdemes azon elgondolkodnunk, hogy anno, amikor az emberek még vadásztak, friss táplálékot fogyasztottak. Ma már minden csomagolt, tartósított és sokszor még az egészségesnek látszó ételek is tele vannak kémiai anyagokkal. Ezek azok többek között, amelyek megbillenthetik a szervezet természetes pH-értékét, de egy egészséges szervezet esetében nem boríthatják fel! Ha a test pH-értéke a savas irány felé közelít, akkor a tüdő és a vese elkezd a sav-háztartás helyreállításán dolgozni!

Ha szeretnénk egészségesen élni, akkor azért tennünk is kell! Kerüljük a savas ételeket, amennyiben úgy érezzük, hogy azok nem tesznek jót a testünknek. A szénsavas italok és az alkohol bizonyítottan nincsenek jó hatással a szervezetre, ezért ezek fogyasztása sem ajánlott.

Azt viszont ne felejtsük el, hogy a gyomorsav és a szervezet elsavasodása két különböző fogalom! A gyomorsav túltermelésnek a helytelen életmód, a stressz, a rossz táplálkozás az oka. Míg a szervezet elsavasodása a sav-háztartás felborulását jelenti. Ez nem egyenlő a gyomorsavval! A testünk, a szerveink azon dolgoznak, hogy a lúgos és savas között, optimális szinten tartsák a sav-háztartásunkat. Amennyiben ez nem így van, akkor már orvosi közreműködés is szükséges a tünetek kivizsgálásához, az okok megfejtéséhez és a kialakuló panaszok kezeléséhez.

A lúgosító diéták hasznosak lehetnek az egészségmegőrzés céljából. Ezért aki úgy érzi, hogy számára előnyösebb a savas ételeket kerülni, annak ideális módszer. Ettől függetlenül tisztában kell lennünk vele, hogy a savas ételekre is szüksége van a szervezetnek, ahhoz, hogy jól működhessen, ezért teljes mértékben nem ajánlott elzárkózni a savas ételektől!

Az egyensúly megtartása a lényeg a táplálkozásban is! Mindenki megtalálhatja a számára megfelelő egyensúlyt, kialakíthatja a megfelelő táplálkozási szokásokat! Az egészséges életmódhoz vezető út, hogy ismerjük testünket és a szükségleteinket!?>