Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Milyen teát fogyasszunk a nyári forróságban?

teaA nyári hőség során a legfontosabb a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás. Ilyenkor arra is figyelnünk kell, hogy mit iszunk, mi az amivel leginkább pótolni tudjuk a szervezetünk vitamin szükségleteit.

A jeges teák sokak által kedvelt italok, amelyek tökéletesnek bizonyulnak, ha egy kis felfrissülésre vágyunk! A valódi gyümölcsteák, pár csepp citrommal, jéggel kínálva a legjobbak a forró nyári napokon, amikor semmi egyébre nem vágyunk csak egy kis felfrissülésre. A menta tea is hasonló hatással van a szervezetünkre, ráadásul az íze is nagyon kellemes!

A zöld tea a koffein tartalmának köszönhetően felfrissít és sokkal egészségesebb a fogyasztása, mint a kávézás! A fekete tea is hasonló hatásokkal bír, bár a zöld tea egészségmegőrző hatásait nem pótolja.

A kamilla tea megnyugtat és segít az ellazulásban. Kis mértékben gyomornyugtató hatása is van, ezért amennyiben a hőségben étvágytalanok vagyunk, érdemes egy nagy bögre kamillateát fogyasztanunk.

Nem csak a jeges tea lehet frissítő hatású! A zöld tea és a fekete tea, amelyek koffeint is tartalmaznak, langyosan fogyasztva is kifejtik jótékony hatásukat! Ha a hűsölés a cél, akkor válasszunk egy kellemes ízű gyümölcsteát, vagy gyógyteát, amelyet néhány csepp citrommal hidegen fogyasszunk.

Attól függetlenül, hogy számtalan jeges tea kapható a boltok polcain, érdemes pár percet rááldoznunk a teakészítésre, hiszen így nem viszünk be a szervezetünkbe tartósítószereket és különféle vegyi anyagokat. A teák közül érdemes a minőségieket választani, amelyek lehetséges, hogy egy kicsivel drágábbak, mint a hipermarketekben kaphatóak, de az ízük és a hatásuk megéri az árkülönbséget! A gyümölcstea kedvelői teaszaküzletekben találhatnak számtalan fajta valódi gyümölcsdarabokat tartalmazó tasakos teakeverékeket, amelyek tökéletes felfrissülést jelenthetnek a forró nyári napok során. Érdemes kísérletezni is az ízekkel, például a kamillatea és a mentatea vegyítéséből egy kellemes ízű, gyomornyugtató, fertőtlenítő hatású teát kaphatunk!

A számtalan tea fajta között mindenki találhat ízlésének megfelelőt. A hőségben sokkal jobb választás a tea, mint a szénsavas, cukros üdítőitalok, amelyek nem, hogy pótolnák a szervezetünk vitaminszükségleteit, inkább elvonnak belőlük! Kísérletezzünk a különböző ízekkel és válasszunk hűsítőnek egy nagy bögre finom teát!?>