Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


A legjobb önbizalom erősítő tippek

önbizalomA mai túlhajtott világunkban sokaknak nincs kellő önbizalmuk, pedig nagyon nagy szükségünk van rá ahhoz, hogy eredményesek lehessünk. Az önbizalomhiánynak sok oka lehet. Ha nem fogadjuk el a külsőnket, vagy nem vagyunk elégedettek a tulajdonságainkkal, az elért eredményeinkkel, vagy a környezetünk nem úgy ítél meg bennünket mint ahogyan mi szeretnénk, mind ahhoz vezethetnek, hogy elveszítsük a magunkba vetet hitünket.

Az önbizalom viszont nagyon fontos! Ha belegondolunk, hogy kik azok a személyek a környezetünkben, akik hitelesek és eredményesek, gyorsan rájövünk, hogy általában csak olyanok, akiknek kellő önbizalmuk van, ennek köszönhetően egyszerűbben veszik az akadályokat is!

Ahhoz, hogy önbizalmunkat erősítsük, rá kell jönnünk, mivel nem vagyunk elégedettek!

Ha a külsőnk miatt nincs elegendő önbizalmunk, azon könnyen lehet segíteni!
Írjunk egy listát a pozitív és a negatív külső tulajdonságainkról. A görbe az orrom, van egy kis pocakom és már narancsbőrös is vagyok szerű gondolatok sokkal hamarabb előbukkannak, mint a pozitív külső tulajdonságainkkal kapcsolatos észrevételek. Pedig mindenkiben van valami szép! A csillogó haj, a nagy szemek, a csábító ajkak és még hosszasan sorolhatnánk, mi az ami szép, csak észre kell venni!
Ne legyünk túlságosan kritikusak önmagunkkal szemben, vegyük észre, mi az ami szép bennünk! Ha ezzel megvagyunk, más dolgunk nincs is, mint az előnyös tulajdonságaink kiemelése. Ne azzal foglalkozzunk, hogy ráncos a homlokunk, ha gyönyörűek a szemeink! Vegyük észre az esztétikai problémáinkat, hiszen csak így javíthatunk rajtuk, de ne ragadjunk le egy-egy szépséghibánál! Törekedjünk arra, hogy az összkép olyan legyen, ami a számunkra megfelelő.

Álljunk a tükör elé és nézzük meg figyelmesen magunkat, koncentráljunk a pozitív külső tulajdonságainkra! Ha elfogadjuk, hogy vannak szépséghibáink, de megpróbálunk rajtuk változtatni és emellett tisztában vagyunk azzal is, hogy mi az ami szép rajtunk, akkor az önbizalmunkkal sem lesz gond!

Ne hagyjuk, hogy az befolyásoljon bennünket, mások mit gondolnak rólunk. Amíg mi jól érezzük magunkat a bőrünkben, addig ezt is fogjuk kisugározni és a visszajelzések is ehhez méltóak lesznek! Negatív kritikák még a szépségkirálynőket is érik. Mindenkinek más a szép, emiatt fontos, hogy mi lássuk meg magunkban a szépet. Amennyiben elfogadjuk önmagunkat, sokkal pozitívabb és magabiztosabb lesz a kisugárzásunk is! Ez nem azt jelenti, hogy figyelembe sem kell venni a környezetünk véleményét, de ne az legyen a mérvadó, hogy ki mit gondol a külsőnkről. Egy kis túlsúly, vagy más esztétikai gond még nem azt jelenti, hogy valaki ne lehetne szép!

A mosoly is nagyon fontos, a magabiztos emberek bátran mosolyognak. Ez nem csak a külvilág számára jelzés, hiszen mi is jobban érezzük magunkat, ha mosolygunk, mintha búskomoran szemléljük a világot. A mosolygó emberek bizalomgerjesztőek és kevésbé küzdenek önértékelési problémákkal.

Ha a tulajdonságainkkal, vagy a képességeinkkel, eredményeinkkel vagyunk elégedetlenek, akkor kicsit több munkára van szükségünk.
Először is el kell fogadnunk, hogy nem vagyunk tökéletesek és nem csak jó tulajdonságaink vannak, de képezhetjük magunkat és javíthatunk a személyiségbeli hibáinkon. Ha nem vagyunk elégedettek az elért eredményeinkkel, először saját magunkon, a hozzáállásunkon kell változtatnunk. Ismerjük fel a hibáinkat, keressük meg a saját gyenge pontjainkat. Ezután már csak egy kis akarat kell a változáshoz!

A legjobb ha önmagunknak akarunk megfelelni! Ne a környezetünknek, a családunknak, a párunknak akarjunk tökéletes képet mutatni, mert az nem fog menni, hiszen csak látszat. Amikor elfogadjuk saját magunkat, akkor mások is elfogadnak bennünket, mert hiteles és erős személyiségekké válunk. Egyszerre több embernek teljes mértékben megfelelni szinte lehetetlen. Sokkal könnyebb és egészségesebb kibékülni önmagunkkal és megfelelni a saját elvárásainknak. Ne feledjük, hogy nem mások élik helyettünk a mi életünket! Ha ezt az egy alapvető szabályt szem előtt tartjuk, akármilyen külső-belső hibáink is vannak, könnyebb lesz elfogadni, kezelni őket!

Ha elégedettek vagyunk önmagunkkal és bátran mosolygunk, akár plusz kilók vannak a csípőnkön, akár narancsbőrösek vagyunk, akár megjelentek az első ráncaink, a környezetünk is másként fog tekinteni ránk. Ez nagyon jó és fontos, hiszen az ember társas lény, de ne hagyjuk, hogy a másoktól kapott visszacsatolások legyenek azok, amelyek pozitív, vagy negatív irányba befolyásolják az énképünket.
Szeressük önmagunkat, legyünk tisztában az előnyeinkkel. Így magabiztosságot sugárzunk majd a külvilág felé is! Tegyünk meg minden szükséges lépést, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, legyen ez egy kozmetikai kezelés, vagy egy újabb tanfolyam. Ha felismerjük, hogy ugyanolyan értékes emberek vagyunk, mint akárki más és elérhetjük a céljainkat, hiszen csak akarat és kitartás szükséges hozzá, akkor rögtön másként tekintünk majd magunkra. Az önbizalomhiányt pedig elfelejthetjük, hiszen nincs rá okunk, hogy kételkedjünk önmagunkban!?>