Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Köröm és kézápolási praktikák

körömápolásKezeink és körmeink egészsége és szépsége nagyon fontos, hiszen csak akkor kelthetünk magunkról jó benyomást, ha ápoltak és üdék vagyunk. A kezeinket nem takargathatjuk, viszont a száraz bőr és a töredezett, fénytelen körmök nem keltenek jó hatást.

A kezeink ápolására minden nap figyelnünk kell. Mivel a kezeink bőre minden nap sokféle hatásnak van kitéve, ezért különösen ügyelnünk kell a megfelelő bőrápolásra.

Köztudott, hogy egy női táskában minden elfér, érdemes egy hidratáló kézkrémnek is helyet találni! Napközben számtalan alkalommal mosunk kezet, ezt követően érdemes bekrémeznünk a kezeinket! Válasszunk enyhén zsíros hidratáló krémet, amely gyorsan beszívódik a bőrbe, így nem gátolja meg a teendőink elvégzését.

Az egészségtelen, töredezett körmöket ne leplezzük körömlakkal, mert ezzel csak tovább rontunk körmeink egészségi állapotán! Érdemes elmenni egy manikűröshöz, aki kialakítja a körmünk formáját, ezt követően pedig már otthon is igazgathatjuk, amikor szükséges. Sokféle kiváló körömápoló készítmény létezik, használjunk körömerősítő készítményeket, ha gyengék és töredezettek a körmeink!

A nem minőségi körömlakktól, valamint a dohányzástól megsárgulhatnak a körmök, amely valljuk be nagyon csúnya látvány. Ilyenkor a legjobb, amit tehetünk, ha kicsavarjuk egy citrom levét, majd eltávolítjuk a körömlakkot és néhány percen keresztül citromlébe áztatjuk a körmeinket. Így a körmeink visszanyerik egészséges színűket.
Töredezett körök esetén esténként 2 kanálnyi olívaolajat langyosítsunk meg egy kicsit és áztassuk 10 percen át a körmeinket benne. Az olívaolaj az egyik legjobb természetes körömerősítő, amelynek rövid időn belül érezhetjük majd a jótékony hatásait! A kezeink bőrének is jót tesz, hiszen hidratáló hatásai is vannak!

Száraz bőr esetén használjunk kézápoló pakolásokat! Számtalanféle minőségi kézápoló szer létezik, amelyek gyönyörűvé varázsolják kezeink bőrét! A téli hónapokban még nagyobb hangsúlyt kell fektetni a kézápolásra, hiszen ilyenkor hamarabb kiszárad a bőrünk!

Minőségi körömlakkot válasszunk! A gyenge minőségű körömlakkok roncsolják a körmeinket, ezért használjunk inkább kevesebb színű, de minőségi lakkot, hogy megőrizhessük körmeink szépségét!

Ne feledjük, a kezeinket nem takargathatjuk, ezért fontos, hogy ápoltak és szépek legyenek a mindennapok folyamán!?>