Kategóriák

Ajánlat



Diéták

Hirdetés


Joghurt diéta

joghurt diéta

Ezt a diétát azoknak ajánljuk, akik szeretik a joghurtot és hívei a rövid ideig tartó fogyókúráknak. Ha szeretsz hétvégenként nagyokat enni, de hétköznap meg tudod állni, hogy sokat kajálj, akkor szintén számításba veheted a joghurt diétát! Mindamellett, hogy a joghurt diéta során valóban érzékelhetően fogyunk élvezhetjük a joghurt egyéb áldásos hatását is. Egy kicsit rendbe szedjük bélflóránkat és a gyomrunkat is ellátjuk kímélő ételekkel. A diéta során nagyon alacsony kalória mennyiséggel látjuk el szervezetünket, naponta mintegy 800 Kcal-t viszünk csak be szervezetünkbe, ha betartjuk az alábbi étrendet.

Miért is kedvező számunkra a joghurt fogyasztása?

Szinte elcsépelt már a sok reklámban, hogy a joghurt kedvező hatással van emésztésünkre, ápolja a bélflóránkat. Mindez annak köszönhető, hogy a joghurtban számos olyan mikroorganizmus található, mely valóban képes a megviselt bélrendszerre jótékony, regeneráló hatással lenni, az esetleg kipusztult bélbaktériumokat pótolni. A joghurtban ezen kívül számos fontos tápanyag és ásványi anya is megtalálható egyszerre. Fehérje, kalcium, foszfor és B-vitamin egyaránt bőségesen megtalálható a joghurtban, nem csoda hát hogy hajdanán nem csak étkezéshez, hanem arcápoláshoz, bőrápoláshoz is használták ez a finomságot.

A joghurt diéta részletei:

A négy napos diéta során minden reggel el kell fogyasztanunk 1 dl natúr joghurtot. E mellé ízlésünk szerint választhatunk az alábbi három szendvics közül reggelenként egyet-egyet:

Ebédre és vacsorára az alábbi kötött étrendet kell betartanunk az 5 nap során:

  1. nap
    • ebéd: Joghurt krémes zöldségleves
      1 teáskanál olajon üvegesre párolunk 1 fej kockára vágott hagymát és 1 gerezd fokhagymát. Hozzáadunk 20 dkg karikára vágott cukkinit, 1 szál sárgarépát és 1 piros húsú paprikát. Felöntjük 2,5 dl húslevessel és megfőzzük. 0,5 dl joghurtot zúzott fokhagymával, 1-1 teáskanál reszelt parmezánnal és darált mandulával kikeverünk. A levest a joghurtkrémmel díszítve kínáljuk.
    • vacsora : Gyümölcskehely
      1 banánt megtisztítunk és felaprítunk. Hozzáadunk 25 dkg mirelit vegyes bogyós gyümölcsöt (eper, málna, ribizli, szeder stb). 1 dl joghurtot kikeverünk 2 teáskanál tejföllel, édesítőszerrel és 1 teáskanál citromlével. A gyümölcsöket kehelybe tesszük, és leöntjük az ízesített joghurttal.
  2. nap
    • ebéd : Gyümölcsös omlett
      2 tojást szétválasztunk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a sárgáját. A tojásmasszát zsiradék nélkül, teflonserpenyőben megsütjük. 1 dl joghurtot édesítőszerrel és néhány csepp citromlével kikeverünk. Beleforgatunk 15 dkg mirelit málnát. Az omlettet megtöltjük a gyümölcsös joghurttal.
    • vacsora : Szárnyas saláta
      Kockára vágunk 8 dkg pulykamellsonkát. Meghámozunk és vékonyan felszeletelünk egy friss körtét. Összekeverjük 1 fej salátával. 1 dl joghurtot friss zöld fűszerekkel és curryvel ízesítünk, majd a salátára öntjük. 2 vékony szelet bagettel fogyasztjuk.
  3. nap
    • ebéd : Rozmaringos burgonya zöldséges joghurttal
      20 dkg burgonyát héjában megfőzünk. Meghámozzuk, félbevágjuk. 1 teáskanál olajon megpirítjuk, sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük. 1 dl joghurtot pritaminpürével ízesítünk, majd belekeverünk 1-1 kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot és lila hagymát. A zöldséges joghurtot a pirított burgonyára öntjük.
    • vacsora : Gyümölcspüré vaníliás joghurttal
      20 dkg mirelit epret pürésítünk, édesítőszerrel összekeverjük. Belekeverünk 10 dkg egész málnaszemet. Hozzá 1,5 dl vaníliás joghurtot és 2 szem háztartási kekszet fogyasztunk (304 kcal).
  4. nap
    • ebéd : Fóliában sült hal
      15 dkg tengeri halfilét megsózunk, borsozunk, nagy alufólialapra fektetjük. Ráhalmozunk 12-12 dkg reszelt sárgarépát és karalábét. Beborítjuk 1/2 szál felkarikázott póréval. 0,5 dl joghurtot kikeverünk 1 teáskanál tejföllel. Sóval, citromborssal, friss zöld fűszerekkel ízesítjük és a zöldséges halra öntjük. A fóliát lezárjuk, és forró sütőben 15 percig sütjük.
    • vacsora : Almakehely
      30 dkg jonatán almát megtisztítunk. A gyümölcshúst összeturmixoljuk 1 dl joghurttal, 1 teáskanál tejföllel és néhány csepp folyékony édesítőszerrel. A pürébe belekeverünk 15 dkg mirelit ribizlit. 1 kétszersültet fogyasztunk hozzá.
  5. nap
    • ebéd : Müzli sütve
      1 dl joghurtot kikeverünk 1 evőkanál tejföllel és 2 evőkanál zabpehellyel. Folyékony édesítőszerrel és citromlével ízesítjük. 25 dkg mirelit vegyes bogyós gyümölcsöt (eper, málna, ribizli, szeder stb.) tűzálló tálba halmozunk, ráöntjük a krémet, és forró sütőben 6-8 percig sütjük.
    • vacsora : Zöldségtál sonkás öntettel
      12 dkg főtt burgonyát felkarikázunk. Tálra rendezzük 10 dkg félbevágott koktélparadicsommal, 1 csíkokra vágott zöldpaprikával és 20 dkg felszeletelt kígyóuborkával. 0,5 dl joghurtot kikeverünk 1 evőkanál tejföllel, 5 dkg kockára vágott nyers, füstölt sonkával, apróra vágott petrezselyemmel, snidlinggel, sóval, borssal. A mártást a zöldségekre öntjük.


?>