Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Így vészeld át a kánikulát

kánikulaA meleg nyári napokat nem könnyű túlélni. Hiába vártuk a napsütést, egy adott ponton már inkább kínszenvedésnek éljük meg, főleg amikor izzadunk és nem ücsöröghetünk a strandon. Néhány hasznos tipp segítségével viszont egy csöppet lehűthetjük magunkat!

Igyunk sok folyadékot! Az első és legfontosabb szabály a rengeteg folyadék fogyasztás! Vizet, teát, gyümölcslevet érdemes választani. Az alkoholt jobb kerülni a kánikulában, hiszen nem tesz jót a szervezetünknek és nem elég, hogy izzadunk, még az alkohol is vizet von el a szervezetünktől!

A jeges turmixok, zöldség és gyümölcslevek frissítő hatásúak és tele vannak vitaminnal, ezért még inkább élénkítő hatással vannak testünkre!

Öltözködjünk okosan! Ha már nem ücsöröghetünk a strandon, legalább próbáljunk meg lezseren öltözködni, hogy a betonrengetegben is érje a testünket egy kis szellő. Bő és kényelmes ruhákat érdemes választani, a sztreccs darabokat érdemes az esti, hűvösebb órákra hagyni. Válasszunk világos ruhadarabokat, a kalap, vagy a kendő nem csak divatos, de a napszúrástól is megvéd!

Testpermet! Érdemes berakni a táskánkba egy kis üveg testpermetet, mivel néhány percnyi felfrissülést jelenthet! Permetezzük a dekoltázsunkra, a karunkra és máris frissebbnek érezzük magunkat.

A hideg víz segít! Mossuk meg az arcunkat hideg vízzel, tartsuk a kezünket a hideg víz alá és élvezzük a hűsítő pillanatokat. Akár egy vizes törölközőt is tehetünk a tarkónkra, az is nagyon sokat segít!

Zuhanyozzunk! A langyos vízzel való zuhanyzás felélénkíti a testet és kellemesen hűsít. Nem érdemes a hideg vizes zuhany mellett dönteni, mert az csak per pillanat hűsít. Mivel a hideg víz élénkíti a vérkeringést, így a belső hőtermelést is, ezért hamar ismételten melegünk lesz.

Hűsöljünk a lakásban! Sötétítsük be az ablakokat, így kevésbé fog átmelegedni a lakás. Érdemes este-éjjel szellőztetni, napközben amikor az ablakokra tűz a nap, csak egy-egy kereszthuzatot csinálni, hogy egy kicsit felfrissüljön a levegő.

A ventilátorral és a klímával érdemes csínján bánni, mert a hűsölésnek akár megfázás, vagy tüdőgyulladás is lehet a következménye!?>