Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Így védekezz a szúnyogok ellen természetes módon

borsmentaA szúnyogok minden nyáron megkeserítik a mindennapjainkat. Nem muszáj vegyszerekkel védekeznünk ellenük, hiszen természetes szerekkel is elűzhetjük ezeket a vérszívókat.

A szúnyogokat számtalan általunk kedvelt illatú növénnyel távol tarthatjuk az otthonunktól! Ha otthonunkat szeretnénk megóvni ezektől a kellemetlen vérszívóktól, a legjobb megoldás, ha illatos növényeket és fűszereket teszünk az ablakba. A citromfű, a levendula, a rozmaring, a borsmenta és az oregánó is elriasztja a szúnyogokat. Ha ezeket a növényeket kis cserepekben kitesszük az ablakba, nem kell attól tartanunk, hogy reggelre tele leszünk csípésekkel. Amennyiben nem tudunk élő növényeket tenni az ablakba, az is elegendő, ha egy nagy csokor borsmentát, vagy levendulát felakasztunk az ablak közelébe. Amíg meg nem szárad, kellemes illatú lesz tőle az otthonunk és távol tartja a zümmögő vérszívókat.

Akár az illóolajok párologtatásával is elűzhetjük a szúnyogokat, ráadásul a lakásunk is kellemesebb hangulatú lesz ezek használatától. A vanília illatú illóolaj párologtatása az egyik legjobb megoldás, de a levendula és a narancs, valamint más citrusféle illatú illóolajok is segítséget jelentenek.

Amennyiben a kertben szeretnénk tölteni az esténket és szeretnénk megúszni csípések nélkül a szabadtéri vacsorát, vegyük körül magunkat a fent említett növényekkel. Az asztalra is tehetünk párologtatót, amelybe illóolajokat csöpögtetünk, így távol tarthatjuk magunktól a szúnyogokat.

Testpermeteket is készíthetünk illóolajok segítségével, amelyeknek köszönhetően a szabadban sem kell a szúnyogoktól tartanunk. Egy deciliter vízben keverjünk el 10 csepp citromfű illóolajat, 10 csepp levendula illóolajat és 3 csepp eukaliptusz illóolajt.
Ha nem kedveljük ezeket az illatokat, más variációt is kipróbálhatunk. 10 csepp rozmaring illóolaj, 10 csepp levendula illóolaj és 5 csepp citromfű illóolaj használatával is ugyan azt az eredményt érhetjük el. Az illóolajokat keverjük bele egy deciliter vízbe, csak úgy mint az előbbi változatnál és már használhatjuk is testpermetként.

Láthatjuk, hogy természetes készítményekkel is védekezhetünk a szúnyogok ellen, ezért nem kell mindig a mesterséges készítmények mellett döntenünk! Otthon, házilag is elkészíthetjük a kiváló szúnyog irtó szereket!?>