Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Így készíts otthon pakolást, ha száraz a bőröd

avokádóA száraz bőr nagyon kellemetlen, hiszen amellett, hogy nem esztétikus folyamatosan feszül is. A száraz arcbőr télen még inkább megviselté válik, hiszen a hideg idő nem kedvez a bőrünknek sem. A száraz bőrrel szemben felvehetjük a harcot természetes módszerekkel is!

Számtalanféle pakolást készíthetünk természetes alapanyagokból, amelyek ápolják és védik a bőrünket.

Keverjünk össze egy nagy kanál joghurtot, két kanál extra szűz olívaolajjal, és egy kis kanál mézzel. Majd kenjük a megtisztított arcbőrünkre és hagyjuk hatni 15 percen keresztül, ezt követően mossuk le langyos vízzel. Hetente két alkalommal érdemes megismételnünk ezt a pakolást, így a bőrünk hidratáltabbá válik.

Az avokádó is csodálatos hatással van a száraz, igénybe vett bőrre! Egy megtisztított avokádót pépesítsünk, adjunk hozzá egy kanál extra szűz olívaolajat és egy kis kanál mézet. A keveréket a megtisztított arcbőrünkre kenve hagyjuk negyedórán át hatni. Ezt követően lemossuk és hetente két alkalommal megismételjük a kezelést.

Keverjünk két nagy kanál natúr joghurtba egy nagy kanál extra szűz olívaolajat, egy nagy kanál mandulaolajat, egy kis kanál mézet és 5 csepp levendulaolajat. Ez a pakolás egy kicsit hígabb állagú lehet, mint az előzőek, ezért óvatosan kenjük fel az arcunkra. 15 percen keresztül hagyjuk hatni, majd langyos vízzel mossuk le. Ez a keverék is remek hatással van a száraz, megviselt bőrre!

Amennyiben nagyon száraz a bőrünk, akár ki is repedezhet, ami nem csak bőrfeszüléssel, de fájdalommal is járhat. Ebben az esetben az esti arctisztítást követően kenjük be a bőrünket extra szűz olívaolaj és mandulaolaj keverékével. Ez azonnal hidratáltabbá varázsolja a bőrünket. 15-20 perc elteltével mossuk le az arcunkat, hogy a kellemetlen olajos hatás ne zavarja az éjszakai pihenésünket.

Fontos, hogy elegendő folyadékot fogyasszunk, mert a száraz bőr nem csak a külső hidratálás hiánya miatt léphet fel! Amennyiben a szervezetünket nem hidratáljuk megfelelő módon, azaz nem iszunk kellő mennyiségű folyadékot, érthető, hogy a bőrünk sem lehet eléggé hidratált.

A házilag készített pakolásokkal is kiváló eredményeket érhetünk el! Nem csak a boltokban kapható kozmetikai szerek lehetnek hatékonyak! Használjuk ki a természet alkotta kincseket és varázsoljuk hidratálttá és széppé a bőrünket ezek segítségével!?>