Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Hogyan szabaduljunk meg a túlsúlytól 40 éves kor fölött?

fogyás 40 felettAhogyan telnek-múlnak az évek, egyre nehezebb megszabadulni a túlsúlytól. Nem kell csüggedni, hiszen nem lehetetlen elérni a csinos alakot, csupán jobban oda kell figyelnünk a testünkre és az nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a mozgásra!

40 éves kor körül a szervezetünk megváltozik, ilyenkor általában már az anyagcserénk is lassabb egy kicsit. Amennyiben szeretnénk formába hozni magunkat, vagy az a célunk, hogy visszanyerjük a régi alakunkat, a mozgás az első és a legfontosabb, amit minél előbb el kell kezdenünk! Testünknek minden korban szüksége van a mozgásra, de ahogyan telnek az évek, egyre inkább fontossá válik, hogy rendszeresen sportoljunk! Ez nem csak a karcsúság megőrzése miatt lényeges, hanem az egészségünk megőrzése miatt is fontos!

Ha nem vagyunk edzésben és nem tartozik a hobbijaink közé a sport, akkor most ideje valamilyen számunkra megfelelő mozgásformát választani! A kocogás, a kerékpározás, az úszás, de akár az aerobik is jó választás lehet! Eleinte nem kel túlhajtanunk magunkat, de arra figyeljünk, hogy heti rendszerességgel legalább három alkalommal szánjunk időt a sportolásra! Ha ezt nem hanyagoljuk el, akkor a kilókkal folytatott harc is egyszerűbb lesz!

Az étkezés is nagyon fontos! A kalóriadús ételek helyett válasszuk az egészséges finomságokat. A félkész ételek, illetve a gyorséttermi finomságok sem ajánlottak, hiszen tele vannak kalóriával és színezékekkel, ízfokozókkal, amelyek hosszútávon nem tesznek jót az alakunknak. Fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt és zsírszegény tejterméket. Ha a diéta mellett döntünk, akkor olyat válasszunk, amely nem a koplalásról szól, hanem az egészséges táplálkozásról!

A cukrozott üdítőitalokat is érdemes elfelejtenünk, ezek helyett fogyasszunk inkább szénsavmentes ásványvizet, gyógyteákat, gyümölcs- és zöldség leveket. A cukrot helyettesíthetjük szteviával, amely ugyan annyira édessé varázsolja az ételeinket, italainkat mint a cukor, de nem tartalmaz kalóriát!

A diéta és a mozgás mellett időnként elengedhetetlen a méregtelenítés is. Ha kiürülnek a szervezetünkből a salakanyagok, akkor a fogyás is gyorsabban megy, hiszen az anyagcserénk működése is felélénkül.

Láthatjuk, hogy az évek múlásával sem lehetetlen elérni a karcsú alakot, csak egy kis odafigyelésre van szükségünk! Azt érdemes előre megértenünk, hogy nem lesz néhány nap alatt álom alakunk, ezért kitartónak kell lennünk és nem szabad feladni a mozgást és az egészséges táplálkozást, csak mert nem látjuk rögtön az eredményeket!?>