Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Hogyan készítsük fel a bőrünket a napozásra?

napozásA napozásra is fel kell készíteni a bőrt, hiszen ha hirtelen hosszas napfürdőzésnek tesszük ki, azzal több kárt okozhatunk, mint hasznot. Minden nő álma a szép barna bőr. A napozásnak viszont káros hatásai is lehetnek, többek között hosszútávon hozzájárul a bőr öregedéséhez, csakúgy mint a szolárium használata.

Mielőtt tengerparti nyaralásra mennénk, érdemes ellátogatni néhány alkalommal a szoláriumba, hogy egy pici alapszíne legyen a bőrünknek. Nem az a cél, hogy elérjük a tökéletes barnaságot a szolárium által, csupán annyi, hogy ne tejfehér bőrrel feküdjünk ki a napra. Néhány alkalommal 3-6 perc eltöltése a szoláriumban bőven elég, ahhoz, hogy egy halvány alapszínt kapjon a bőrünk. Ez azért hasznos, mert így nagyobb eséllyel elkerülhetjük a leégést. A barnítókrémek nem jelentenek megoldást, mert azok mesterséges módon színezik a bőrt!

A nagyon világos bőrű személyeknek érdemes még körültekintőbbnek lenniük, hiszen ők égnek le a legkönnyebben, amely nem kellemes érzés és valljuk be, nem is a legszebb látvány.

A napozás előtt mindenképpen tisztítsuk meg a bőrünket. Használjunk testradírt, vagy testradíros tusfürdőt, amelynek segítségével megszabadulhatunk az elhalt hámsejtektől. A bőr megfelelő hidratálásáról se feledkezzünk el! Napozás előtt közvetlenül ne használjunk testápolót, csak naptejet. A napfürdőzés után viszont krémezzük be alaposan bőrünket a kedvenc testápolónkkal, a legjobb, ha olyat választunk, amely bőrnyugtató hatású! A napozás ideje alatt nem érdemes sem sminket, sem pedig parfümöt használnunk, mert ezek mind rosszat tehetnek a bőrünknek! A sminktől többek között eltömődhetnek az arcbőr pólusai, így kialakulhatnak a nem kívánt mitesszerek és pattanások.

A szép, egyenletes barna bőr színt akkor érhetjük el, ha a fokozatosság mellett döntünk. Nem érdemes órákon át süttetnünk magunkat, hiszen annak csak leégés lesz a vége. Inkább több alkalommal kevesebb időt töltsünk a napon! Déli időben semmiképpen ne sütkérezzünk, mert a káros UV sugárzások olyankor a legerősebbek! A naptej használata nagyon fontos! Enélkül ne feküdjünk ki sütkérezni, mert lehetséges, hogy lebarnulunk és megússzuk a leégést is, de a bőrünk ettől még károsodhat. Vigyázzunk a bőrünkre és figyeljünk a fokozatosságra! A tökéletes barnaságot nem lehet egy-két nap alatt elérni, legyünk türelmesek és az eredmény nem marad el!?>