Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Hogyan ápoljuk a bőrünket a forró nyári időszakban?

bőrápolás nyáronA hőség során a testünk küszködik, ezért a bőrünkre is jobban oda kell figyelnünk, hiszen a megfelelő hidratálás ilyenkor elengedhetetlen. Különben hamar kiszáradhat a bőrünk és annak kellemetlen tünetei lehetnek.

A hideg-meleg váltakozó zuhany az év minden időszakában jót tesz a bőrünknek, de nyáron különösképpen ajánlott. Ennek köszönhetően a bőrünk felfrissül és rugalmasabbá válik, így a narancsbőr is halványulhat! A megfelelő tisztítás sem elhanyagolható! A bőrradírozás is nagyon fontos, hogy megszabaduljunk az elhalt hámsejtektől. Nem muszáj testradírt választanunk, mivel számtalan bőrradíros tusfürdő is létezik, amelyek segítségével megtisztíthatjuk a bőrünket.

A testápolás nagyon fontos, hiszen a szervezetünk számára is lényeges a kánikula idején a megfelelő mennyiségű hidratálás, vagyis a víz fogyasztás, így bőrünkről sem feledkezhetünk el. Válasszunk könnyed krémeket, amelyek nem túl zsírosak és hamar felszívódnak a bőrben, valamint mélyen hidratálnak, ezek a legmegfelelőbbek!

A kezünket érdemes naponta többször bekrémeznünk, hiszen a sűrű kézmosás, a mosogatás mind olyan tényezők, amelyek miatt még inkább szüksége van a kezünk érzékeny bőrének a hidratálásra. Az arcunkat és a dekoltázsunkat is jobban kell ápolnunk, mint a téli hónapok során! Naponta többször töröljük át az arcbőrünket lemosó kendővel, vagy mossunk gyakran arcot, hogy megtisztítsuk a portól és az izzadságtól. Ezáltal megelőzhetjük, hogy eltömődjenek a pólusok és kialakuljanak a nem kívánt mitesszerek, valamint pattanások. A hidratálás is nagyon fontos, de nem érdemes bekrémeznünk az arcbőrünket, mielőtt kimegyünk a hőségbe, inkább este, lefekvés előtt ápoljuk a megszokott hidratáló krémünkkel. A hűsítő arcpakolásokra is érdemes időt szánnunk, hiszen bőrünk hálás lesz érte, ha kellőképpen ápoljuk!

A lábaink hidratálása nyáron fontosabb, mint más időszakban, mivel ilyenkor minden apró bőrhiba szembetűnőbb. A lábunk, illetve a talpunk hamarabb bőre is  kiszárad a meleg idő során, hiszen ilyenkor sokkal több külső hatásnak van kitéve, amelyek nem kímélik. Ezért esténként tisztítsuk meg a bőrünket, majd hidratáljuk megfelelő módon. A hűtő testpermetek és kimondottan lábápolást szolgáló készítmények használata is ajánlott a forró időszakban, ha szeretnénk, hogy szép és ápolt legyen a bőrünk.

Ne feledjük, hogy bőrünk csak akkor lesz szép és üde, ha testünkkel is törődünk! A kellő mennyiségű folyadék fogyasztás és a szükséges vitaminok bevitele elengedhetetlen a szép és feszes bőrhöz!?>