Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Heti egy zöldség nap beiktatásával megőrizhetjük az alakunkat

zöldségnapA salaktalanítás fontosságáról már sokat olvashattunk. Ha a szervezetünk nincs salakanyagokkal telítődve, sokkal jobban működik az anyagcserénk is. Ennek köszönhetően a testsúlyunk és az alakunk megőrzése is sokkal egyszerűbb.

A zöldség nap lényege, hogy az adott napon nem fogyasztunk más ételt, csak friss zöldségeket. Ez elsőre nehéznek tűnhet, pedig nem az! A számtalan finom zöldségből készíthetünk salátákat, vagy önmagukban is elrágcsálhatjuk őket. Zöld fűszerekkel ízesíthetjük a zöldségeket, de a különféle önteteket kerüljük!

Fogyasszunk sok folyadékot a zöldség nap során, hiszen azt szeretnénk elérni, hogy a szervezetünk kitisztuljon, ehhez viszont a megfelelő mennyiségű folyadékpótlás is szükséges! Szénsavmentes ásványvizet és teákat ihatunk nyugodtan, természetesen cukor és más édesítőszer nélkül.

Zöldséglevet is ihatunk. A répa, a cékla, a zeller mind nagyon finomak és hűsítő szomjoltó is készíthető belőlük! A lényeg, hogy legalább 2 liter folyadékot igyunk, de az sem gond, ha ennél többet iszunk! A kávét, az üdítőket és az alkoholt erre a napra el kell felejteni, hogy a kívánt eredményeket elérhessük.

Egy kis könnyed testmozgást is érdemes beiktatnunk, ami serkenti a vérkeringésünket. Az ideális testsúly megőrzéséhez is elengedhetetlen a kellő mennyiségű mozgás!

Ha tehetjük, menjünk el szaunázni is. Az izzadás következtében még könnyebben ürülnek a salakanyagok a szervezetünkből, így még hatékonyabb lehet a salaktalanítás. Azt ne feledjük, hogy a szaunázás során a szervezetünk sok vizet veszít, ezért több folyadékot kell fogyasztanunk!

A zöldség nap során a hirtelen jövő éhségérzettől sem kell megrémülnünk. Ilyenkor együnk bátran valamilyen friss finom zöldséget, hiszen olyan kis mennyiségű kalóriát tartalmaznak ezek a vitamindús finomságok, hogy garantáltan nem ettől fogunk elhíni.

Ha minden héten beiktatunk egy-egy zöldség napot észrevesszük majd, hogy a súlyunk megőrzése könnyebben megy mint gondolnánk! Ez nem azt jelenti, hogy a hét többi napján felelőtlenül lakmározhatunk mindenféle kalóriadús ételt, hiszen akkor nem lesz egyszerű az alakmegőrzés.

A zöldség nap jót tesz a szervezetünknek! Ilyenkor kisebb terhelésnek van kitéve az emésztésünk és feltöltődik a szervezetünk vitaminokkal. Ezért fittebbnek és lendületesebbnek érezzük majd magunkat! A kilókkal vívott harcokat pedig el is felejthetjük.?>