Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


A hét szín diéta Christina Aguilera kedvence is

hét szín diétaSok sztár esküszik erre a módszerre, többek között Christina Aguilera is. A diéta lényege, hogy minden nap más-más színű ételeket lehet fogyasztani. Meghatározhatjuk, hogy melyik nap milyen színű táplálékot fogyasztunk. Kezdhetjük hétfőn a pirossal, folytathatjuk a zölddel, a sárgával, a lilával, a fehérrel, majd a narancssárgával.

A diéta lényege, hogy adott napon csak egy színű ételeket fogyasszunk. A piros napon például fogyaszthatunk piros gyümölcsöket, mint az eper, a málna, a cseresznye, megy, vagy az alma. Ehetünk piros zöldségeket is, például paprikát. A zöld napon csak zöld ételeket ehetünk, kivit, uborkát, paprikát, salátát, káposztát, borsót, limeot. A sárga napon ehetünk banánt, citromot, sárgadinnyét, paprikát, sárgarépát.

Tehát mondhatni ez egy nagyon egyszerű diéta, hiszen szín szerint kell csoportosítanunk az ételeket. A táplálkozás ezáltal változatossá válik, mivel minden nap más gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztunk majd. Így számtalan -féle vitaminhoz és ásványi anyaghoz jut a szervezetünk. Mivel csak adott színű ételeket lehet fogyasztani, a heti étrend leginkább a zöldségekre és a gyümölcsökre korlátozódik. A kalóriabevitel így jelentősen csökken és ezáltal a fogyás is beindul.

A gyümölcsök és a zöldségek elősegítik a szervezet méregtelenítését is, valamint az anyagcsere működését is serkentik. Persze a hét nap alatt párolhatjuk, grillezhetjük a zöldségeket és zöld fűszerekkel ízesíthetjük is őket. A siker nem marad majd el, ha betartjuk a szabályokat. Mivel változatosan étkezhetünk nem lesz unalmas a szín diéta. A gyümölcsök és a zöldségek nagyon táplálóak ennek köszönhetően nem kell attól tartanunk, hogy ránk tör a farkaséhség. Kalóriatartalmuk alacsony, így naponta több alkalommal is étkezhetünk bőségesen, ha éhség érzetünk támad, nem kell kínoznunk a testünket, bátran ehetünk.

Ha egy kis mozgást is beiktatunk a diéta idejére és napi minimum 2 liter szénsavmentes ásványvizet megiszunk akkor akár 3-4 kilogrammtól is megszabadulhatunk. A legjobb az egészben, hogy nem kell megadott étrendet követnünk, mi magunk határozzuk meg, hogy melyik nap milyen színű ételt fogyasztunk.?>