Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Háromnapos téli salaktalanító kúra

salaktalanitó kúraTélen kevesebb friss zöldséghez és gyümölcshöz juthatunk, de ez nem akadály. Egy háromnapos méregtelenítőkúrát így is elvégezhetünk és időközben könnyedén megszabadulhatunk a felesleges kilóinktól. A kúrát csak három napig folytassuk, mivel kalóriaszegény étrendről van szó. Kizárólag abban az esetben alkalmazható, ha nem állnak fenn egészségügyi gondok.

Minden étkezés folyamán zöldségeket és gyümölcsöket fogyaszthatunk, csak reggelire ehetünk egyebet. Választhatunk a reszelt répa, savanyú káposzta, a cékla, a párolt zöldbab, a brokkoli, vagy a sárgarépa közül. Gyümölcsöket is ehetünk bőségesen! Alma, kivi, ananász, narancs, grépfrút is fogyasztható. Legalább öt alkalommal együnk naponta, minimum 20 dkg. zöldséget, vagy gyümölcsöt fogyasszunk el egy étkezés folyamán.

Reggelire fogyaszthatunk egy szelet korpa, vagy rozskenyeret, egy teáskanál vajjal és egy szelet zsírszegény sajttal. A sajt helyett választhatunk egy kispohár natúr joghurtot is. A nap további részében csak nyers, vagy párolt zöldségeket fogyaszthatunk, valamint gyümölcsöket. A gyümölcsök közül kerüljük a szőlőt és a banánt, mivel ezek magas cukortartalmúak.

A három nap alatt a szervezetet méregteleníthetjük, mivel az étrend vitaminokban és rostokban gazdag. A három nap után viszont álljunk át az egészséges táplálkozásra, mert a szervezetnek szüksége van a vitamindús és változatos ételekre. A méregtelenítő kúra idején fogyasszunk legalább két liter folyadékot minden nap, de az sem baj, ha ennél többet iszunk, sőt ezzel is elősegítjük a méreganyagok kiürülését és ezáltal a fogyást! Szénsavmentes ásványvizet és cukormentes gyógyteát igyunk. A három nap alatt érdemes kerülni a kávé fogyasztást is, helyette igyunk inkább zöld teát, így pótolhatjuk a megszokott koffein mennyiséget.
A felesleges kilók egy részétől egyszerű lesz megszabadulni ezzel a villámgyors méregtelenítő kúrával! Ha napi 30 perc mozgást is beiktatunk, a fogyás még látványosabb lesz. A kocogással, vagy kerékpározással nem csak kalóriát égethetünk, elősegíthetjük a szervezet méregtelenítését is.?>