Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Hamarosan indul a VII. Várfürdő Futás Gyulán!

VárfürdőGyulán május 2-án immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre az „Összefogással a Sérült Gyermekekért” Közhasznú Egyesület szervezésében a Várfürdő Maraton, valamint második alkalommal a Kerékpáros Családi Teljesítménytúra. Április 15-ig mindkettőre lehet kedvezményesen nevezni!

Az esemény egy jó célkitűzés lehet azoknak, akik szeretnék magukat formába hozni tavaszra, hiszen ha most elkezdjük, akkor május elejére még képesek leszünk lefutni a 42, 21 vagy 7 km-es távot. Ehhez nem kell mást tennünk, mint online benevezni a gyulafelmaraton.hu oldalon, és befizetni a kedvezményes nevezési díjat. Ezt követően inspirál majd minket a napi mozgásra az a tudat, hogy május elejére fittnek, és edzettnek kell lennünk. A rendezvény egyébként nem csak a fenti távhosszúságokban, hanem váltófutásban is megrendezésre kerül, emellett lesz egy speciális, a mozgáskorlátozottak részére szervezett futam is. A kerékpáros túra szintén maratoni: a Gyula és Zerind közötti 21 km-es távot kell megtenni a benevezőknek oda-vissza.

A rendezvény célja igen támogatandó és nemes, hiszen a befolyt bevételből a mozgásukban korlátozott gyermekek sportolási lehetőségeit, utaztatásukat támogatják a szervezők. Lehetőség van arra is, hogy benevezés nélkül támogassuk a rendezvényt, erről szintén a honlapon lehet tájékozódni, és az Egyesület a személyi jövedelemadó 1%-át is fogadhatja. A diákokat önkéntes munkára ösztönzik, ugyanis lehetőség van bekapcsolódni a társadalmi szolgálat keretében a verseny lebonyolításába: a frissítő pontokon, a nevezéseknél, az útvonal biztosításánál elkel a diákok segítsége. Részükre egy pólót és a társadalmi szolgálat igazolását tudják biztosítani a rendezvény szervezői.

A rendezvény hiánypótló, hiszen a dél-alföldi régióban nem rendeznek máshol ehhez hasonló rendezvényt. A szervezők kiemelt célja, hogy Gyulára csalogassák a futás szerelmeseit, és részükre hosszútávfutási lehetőséget biztosítsanak, emellett népszerűsítsék a város szolgáltatásait (Várfürdő, Vár, szállásszolgáltatások, vendéglátás, tájvédelmi területek, múzeumok, kiállítóhelyek). Egy további szolgáltatásként a nevezők térítésmentesen igénybe vehetik a Gyulai Várfürdő szolgáltatásait.

A futás és kerékpározás előnyei

Azok, akik még nem űznek egyetlen sportot sem, a futás és a kerékpározás egy remek kezdősport lehet. Mindkét sport sok jótékony hatással rendelkezik a szervezetre nézve: a kerékpározás eközben még kíméli az ízületeket is. Nagyon kedvező hatású a szív- és érrendszerre, a gerincoszlopra, a vázrendszerre, erősíti a vádli-, comb- és fenékizmokat, és a tartást is korrigálja. Tévesen sokan azt gondolják, hogy a kerékpározás a felsőtestre nincs hatással, ám ez nem igaz!

A futás nem csupán a súlyfelesleg ledolgozásában segít, hanem hozzájárul az általános testi-lelki jóléthez. A rendszeres futás növeli a tüdőkapacitást, több oxigén jut be a szervezetbe általa, emiatt a keringési rendszert (szív- és érrendszer) is jótékonyan befolyásolja. A kocogás a testünk izomzatára is kedvező hatású, hiszen az izmokat átalakítja, erősíti az immunrendszert, csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást, lassítja az öregedési folyamatokat az anyagcsere fokozásával. Segítségével javul az állóképesség, nő a teherbírás. Egyedül az ízületeinkre kell vigyáznunk futás közben: kerüljük a betonon való futást, válasszuk inkább a füves, salakos pályákat.?>