Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Fogyókúrás módszerek, a garantált súlyvesztésért

fogyókúrás módszerekHa Te is az elhízottak táborát gyarapítod, ideje választanod egy olyan fogyókúrás módszert, amely valóban hatékony és hosszútávra szóló fogyást eredményez. Biztosan Te is unod már a káposztaleves kúrát, a Dukan, vagy a 90 napos diétát, illetve a számtalan villám diétát, amelyeket inkább már ne is említsünk. Ha ezeken már túl vagy és nem hozták meg a várva várt sikert, ideje lesz valami újat kipróbálnod! Az alábbiakban néhány érdekes, ámde hatásos diétás módszert fogunk ismertetni.

Talán furcsán hangzik, de az első ilyen fogyókúrás módszer a Hold-diéta. A nevéből már rögtön ki is lehet következtetni, hogy a diéta során bekövetkező súlyvesztés szoros kapcsolatban áll a hold fázisaival. A lényege, hogy a szervezetünk teljességgel felveszi, a hold bioritmusát más szóval a hold fázisait fogja követni. Az égitest befolyásolni tudja ugyanis, hogy mennyire vagyunk éhesek vagy kívánósak, valamint azt is, hogy mennyire vagyunk hajlamosak a hízásra. A tápanyagok bevitelét a hold állásához kell igazítani a kúra során, valamint megmutatja, hogy melyek azok az ételek, amelyeket inkább kerülnünk kell az adott napokon.

A Hold-diéta elkezdése előtt érdemes tájékozódnunk róla, hogy az égitest éppen melyik fázisban jár. A kúrába mindenképpen fogyó Hold mellett célszerű belevágni. Ennek az az oka, hogy a Hold e fázisában sokkal könnyebben indul meg a fogyás. Ez alatt a két hét alatt gördülékenyebben halad a súlyvesztés, és az eredmény is látványosabb lehet. Amikor eljön az újhold ideje, vágjunk bele a méregtelenítésbe. Telihold idején azonban alaposan gondoljuk át, hogy milyen ételek kerüljenek a tányérunkra. Ekkor ugyanis csakis zsírszegény és alacsony kalória tartalmú ételeket érdemes fogyasztani. Telihold idején ugyanis, hajlamosabbak vagyunk a hízásra. Növekvő Hold idején is elővigyázatosnak kell lennünk. Ebben az időszakban igencsak megnőhet az étvágyunk is, tehát ez alatt a 2 hét alatt is figyeljünk oda az étkezésünkre.

A fogyókúrás módszerek közül létezik olyan is, amely során nem kell éhezni. Melyik ez? Az akupunktúra. Ha Te sem bírod a kínzó éhségérzetet a diéták során, akkor ezt a módszert Neked találták ki. Az akupunktúra lényege az, hogy kis tűk segítségével stimulálják a testünk azon részeit, ahol a fogyásért felelős pontok találhatók. Választhatunk olyan kezelést, amely során csak egyszer szúrják be a tűket a fülünkbe, és ekkor a tűk 3 hétig a testünkben maradnak. Vagy pedig választhatjuk azt a formáját is, amikor rendszeresen, heti 2-3 alkalommal vissza kell járnunk a kezelést végző orvoshoz, a pontok stimulálásáért. A diéta mellett célszerű alacsony kalória tartalmú ételeket fogyasztani, mert a módszer önmagában nem hatásos. Némi testmozgással kombinálva és az étrend megreformálásával azonban, gyors és látványos fogyáshoz vezethet.

Egy másik rendkívül hatékony és érdekes fogyókúrás módszer, a szivárvány diéta. E diéta során a színek veszik át a főszerepet az ételek kiválasztásánál. A sárga színben pompázó ételek a bélrendszerünkre gyakorolnak jótékony hatást, valamint a májra és a gyomorra is kedvezően hatnak, ezáltal az anyagcserénket is felgyorsíthatják. A piros színű gyümölcsök és zöldségek a vérkeringésünket képesek fokozni, a narancssárgák a megvédenek az érrendszeri betegségektől és a daganatok kialakulásától, a zöldek pedig az immunrendszerünkre gyakorolnak pozitív hatást. A kúra során, étkezésenként legalább két eltérő színű zöldséget vagy gyümölcsöt kell fogyasztanunk. A rengeteg gyümölcs és zöldség fogyasztásának következtében pedig nemcsak vékonyabb lehetsz, hanem egészségesebb is.?>