Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Fogyokúra naranccsal a tél közepén

narancs diéta

Ha télen tervez valaki fogyókúrát, akkor számításba jöhet a narancs diéta, mely nem csak testsúly csökkenést eredményez, de bőséges C-vitamin bevitelt is jelent szervezetünknek, ami a téli időszakban kifejezetten előnyös. Napi C-vitamin szükségletünket narancs fajtától függően 1-2 narancs megevésével már ki tudjuk elégíteni. Mivel a narancs alapvetően sok rostot, vizet és gyümölcs cukrokat tartalmaz, ezért diétánk során segítségünkre lesz abban, hogy ne érezzünk folyamatos éhségérzetet.

A narancs diétát 10 napon át érdemes folytatnunk úgy, hogy az alábbi 5 napos ciklust kétszer megismételjük egymás után. Ahhoz hogy a 10 nap alatt körülbelül 5 kg-t fogyjunk szigorúan be kell tartanunk az alábbi nem túl változatos étrendet és minden nap 2-3 liter vizet is meg kell innunk a diéta során lehetőleg 2-3 dl-s adagokra bontva és az egész napra elosztva. Mivel egy elég megerőltető fogyókúráról van szó, ezért ismétlése fél éven belül nem ajánlott.

Az öt napos étrendünk az alábbi:

A narancs fogyókúra befejezése után ügyeljünk arra, hogy milyen ütemeben térünk vissza a korábbi étrendünkhöz, nehogy hirtelen visszaszedjük, amitől nagy nehezen megszabadultunk. Érdemes hetente egyszer böjt napot tartanunk és általában is nagyon mértékletesen étkeznünk a továbbiakban.?>