Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Fogyókúra káposztalevessel

Káposztaleves diétaA káposztaleves diéta azoknak lehet segítségére, akik rövid időn belül szeretnének megszabadulni 5-6 kg súlyfeleslegtől. A diéta nagyon embert próbáló, ezért csak azoknak ajánlott, akik pszichésen bírják az éhezést és nincs semmilyen betegségük.

A káposztaleves diétát hét napon keresztül tartanunk. A diéta nevéből is adódik, hogy a hét nap során minden nap kell majd káposztalevest fogyasztanunk. Összességében öt liter levesre lesz szükségünk a hét nap folyamán, melyet egy főzés alkalmával elkészíthetünk. A káposztaleveshez az alábbi hozzávalók szükségesek:

A káposztaleves elkészítése egyszerű. A hozzávalókat vágjuk apróra és ízlésünk szerint fűszerezve főzzük a levest addig, amíg minden hozzávaló puhára nem főtt. Akinek van kuktája az abban is főzheti, mert akkor gyorsabban elkészül. A megfőtt levest hűtsük ki, majd bot mixerrel turmixszoljuk át úgy, hogy krémes állagú legyen. Az elkészült levest porciózzuk ki hét részre, mert minden nap kb. 7 dl levesre lesz szükségünk. A napi leves adagokat minden  nap két részletben, ebédre és vacsorára együk meg minden esetben megmelegítve a levest.

Mint a legtöbb diéta során, a káposztaleves diéta során is ajánlott a lenti étrend pontos betartása és rengeteg folyadék fogyasztása. Igyunk sok ásványvizet, herba teát citrommal. Aki nem tudja nélkülözni, az ihat kávét is, de fontos mindezt úgy tegye, hogy ne tegyen a kávéba semmilyen ízesítő anyagot.

A hét napos diéta során az alábbi étrendet tartsuk be:

  1. nap: délelőtt fogyasszunk el 2-3 szem almát, ebédre fogyasszuk el a napi leves adagunk felét melegítve, a délután folyamán szintén együnk meg  2-3 szem almát és vacsorára együk meg a napi leves adagunk másik felét.
  2. nap: délelőtt rágcsáljunk el 1-2 répát, ebédre együnk a káposztalevesből, uzsonnára főzzünk magunknak sós vízben egy krumplit és együnk meg savanyú káposztával, vacsorára pedig fogyasszuk el a káposztaleves másik felét.
  3. nap: az első nap ismétlése.
  4. nap: délelőtt készítsünk magunknak 2 banánból és fél liter sovány tejből turmixot, ebédre együk meg a káposztaleves felét, uzsonnára megint jöhet a turmix, vacsorára pedig ismét a leves.
  5. nap: csak két étkezés engedélyezett. Ebédre együk meg a levés felét és készítsünk magunknak 10 dkg natúr csirkemellet egy kis adag barna rizzsel. Vacsorára együnk meg a leves másik felét.
  6. nap: ismét csak étkezésünk lesz. Ebédre együnk levest és készítsünk magunknak egy nagy adag vegyes salátát citromos öntettel. Vacsorára együnk ismét levest.
  7. nap. délelőtt együnk 2-3 szem almát, ebédre levest és 10 dkg marhahúst barna rizzsel, uzsonnára 1 répát, vacsorára pedig ismét levest.

Ha mindezt tisztességesen betartjuk, akkor az egy hét után legalább 5 kg-mal fog kevesebbet mutatni a mérleg. A káposztaleves kúra után igyekezzünk megtartani a súlyunkat további sok mozgással és napi legalább 5 részre osztott könnyű étrenddel!?>