Fogyókúra szívbetegeknek

Fogyókúra szív- és cukorbetegség esetén

Nyomtatóbarát verzió Szívbetegek étrendje Az étrend abban tér el az egészséges emberekétől, hogy kevés sót és állati zsiradékot tartalmaz.

A szívbetegek csak óvatosan fogyókúrázzanak

Kerüljük a puffasztó ételeket. Fogyókúra szívbetegeknek minden olyan étel, amely sok sót tartalmaz, így a füstölt húsok, sajtok, halak, és felvágottak, rigli, sóval konzervált főzelékek. Sovány húst egyék, puhára főzve. Marhahús is fogyasztható.

Fogyás gyorsan és sikeresen - Fogyókúra tippek

Főtt, párolt, fasírozott vagy egybesült hús fogyasztása helyesebb, mint a sok zsírt tartalmazó rántott vagy párizsi szelet. A főzelékeket rostoktól megtisztítva, vagy passzírozva, puhára főzve fogyasszuk.

Puffasztó hatásuk miatt a hüvelyeseket nem ajánljuk. Friss kenyér, friss kelt tészta helyett szikkadt kenyér vagy zsemle előnyösebb. Nem zsíros főtt tészta és sült tészta fogyasztható.

Tweet A szívbetegek számára már a mindennapi élet is komoly problémákat okozhat kellő odafigyelés nélkül, miközben kimagaslóan veszélyeztetettnek tekinthetők az elhízás kapcsán, ami sok esetben még tovább rontja az állapotukat. Egy szívbeteg ugyanis nem mozoghat, nem sportolhat úgy, mint egy egészséges, de a táplálkozás tekintetében egyaránt lényeges lesz fontos megszorításokat alkalmazni ahhoz, hogy ne kerüljön sor elhízásra. Hogy mi a teendő akkor, ha szívbetegként mégis felszaladt ránk néhány kiló? Szabad-e fogyókúrázni ilyenkor? A szív- és érrendszeri betegek csak felügyelet mellett fogyókúrázhatnak Rendkívül fontos kitétel a szív- és fogyókúra szívbetegeknek betegségtől szenvedő emberek számára, hogy állapotuktól függetlenül mindig kérjenek szakorvosi segítséget a fogyókúra megkezdése előtt.

Tejet, tejterméket fogyaszthat. Gyümölcsöket hámozva, nyersen vagy befőttnek, kompótnak elkészítve, gyümölcslé alakjában fogyaszthatja.

A bőség zavara

Az apró gyümölcsökből és cseresznyéből nyersen egyszerre csak kis mennyiség ajánlatos. Zsír helyett főzéskor helyesebb, legalább fele részben növényi olaj használata.

fogyhatunk 30 nap alatt

Sószegény étrendben a beteg nem kíván nagymennyiségű folyadékot, így a folyadékfelvétel korlátozása nem fogyókúra szívbetegeknek. Kis mennyiségű szeszes ital és feketekávé fogyasztása megengedhető, ha a beteg megszokta.

Fogyókúra szív- és cukorbetegség esetén Sőt, sok esetben a felesleges kilók leadásával a gyógyulásra is nagyobb az esély.

Életmód Súlyosabb betegek mozgási lehetőségét az orvos mindenkori állapotuk szerint szabályozza. Annyi általánosságban érvényes, hogy kevés testmozgás, séta, enyhébb esetekben előnyös, míg versenyszerű sportolás és nehéz testi munka tilos.

meghatározza a fogyás kiegészítését

A magas vérnyomásban szenvedő vagy arra hajlamos ember kerülje az izgalommal, nagy felelősséggel járó munkát. Ezt a szempontot pályaválasztáskor is figyelembe kell venni. Nőbetegek házasságkötéskor, továbbá ha gyermeket kívánnak, vagy teherbe jutnak, keressék fel kezelőorvosukat.

cla kiegészítés a fogyáshoz

Esetleges terhesség alatt gyakori ellenőrzés szükséges.

Fontos információk