Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Ezért érdemes zöldségleveket fogyasztani!

zöldségléA zöldséglevek kevésbé népszerűek, mint a gyümölcslevek, pedig számtalan jótékony hatásuk van, ami miatt érdemes fogyasztani őket, ráadásul még az ízük is fantasztikus.

A friss zöldségek önmagukban is nagyon finomak. A nyári hőségben pedig remek hűsítő italt lehet készíteni ezekből a vitamindús finomságokból! A zöldséglevek elkészítése végtelenül egyszerű, az ízek pedig mondhatni a végtelenségig variálhatóak.

A répa, a paradicsom, a zeller, a cékla, az uborka, a petrezselyem gyökér mind nagyon finomak és egészségesek. Ezekből a zöldségből és még sok más féléből is készíthetünk zöldségleveket, amelyek táplálóak, vitamindúsak és elősegítik a szervezet salaktalanítását!

Először is sokkal jobb a szervezetünknek, ha ezeket a finom és friss vitamindús leveket isszuk, mintsem a cukrozott és szénsavas üdítőitalokat. Amennyiben legalább naponta egy-két alkalommal zöldséglevet fogyasztunk, gondoskodhatunk a szervezetünk vitamin és ásványi anyag szükségleteinek a pótlásáról.

A zöldségek magas rosttartalmuk miatt jót tesznek az emésztésünknek is. Akik emésztési problémákkal küzdenek, vagy gyakran puffadás érzetük van, természetes módon kúrálhatják magukat, ha zöldséglevet fogyasztanak. Az éhségérzetünket is csökkentik, így a fogyókúrázók számára is ajánlott a fogyasztásuk. A salaktalanító kúrák egyik alapeleme a zöldséglé, mivel kíméletesen tisztítja a szervezetet.

A zöldségek, mint például a paradicsom is remek antioxidáns források, ezért a betegségek megelőzésében is a segítségünkre vannak. Ha szeretnénk fokozni a hatást, a zöldséglevekhez, egy kis reszelt gyömbért is adhatunk, vagy akár zöld fűszereket is. Ezek a természetes finomságok mind jó hatással vannak az anyagcserénkre, fokozzák annak működését. Így a fogyás, vagy a súlymegtartás is sokkal egyszerűbb lesz.

Mivel számtalan vitamin és ásványi anyag megtalálható a zöldségekben, erősítik az immunrendszerünket, ezáltal ellenállóbbá válik a szervezetünk a betegségekkel szemben. Sajnos nem jellemző, hogy elegendő friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanánk. Mivel a zöldséglevek finomak és akár magunkkal is vihetjük őket, ezek fogyasztásával ellensúlyozhatjuk a vitaminszegény táplálkozást. Ezeket a finomságokat a gyermekek is könnyebben elfogadják, mint a párolt zöldségeket, vagy köretnek a salátát. Így érdemes a család minden tagjának a hűsítő friss zöldségleveket kínálni, hogy megőrizzük egészségünket és eközben salaktalanítsuk szervezetünket!?>