Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Emésztésserkentés természetesen!

alma, gyömbérElőfordul, hogy időnként túlságosan sokat eszünk, vagy csak egyszerűen kellemetlen telítettségérzetünk van. Ilyenkor nem kell feltétlenül gyógyszer után nyúlnunk, hiszen természetes módon is serkenthetjük az emésztésünket.

Nem is gondolnánk, hogy a zöldségek, gyümölcsök, illetve a fűszerek milyen remek hatással lehetnek az emésztésünkre! Az alma az egyik legkiválóbb emésztésserkentő! Amikor úgy érezzük, hogy túlságosan sokat ettünk, vagy kellemetlen puffadás érzet tör ránk, akkor együnk meg egy fél almát. Néhány percen belül jobban fogjuk érezni magunkat tőle! Az almát nem csak panaszok esetén érdemes fogyasztani. Napi egy alma segíthet megelőzni a kellemetlen emésztési problémákat!

A gyömbérnek is hasonlóan jó hatásai vannak, ráadásul még émelygés esetén is segítséget jelenthet. A gyömbért erős íze miatt nem mindenki kedveli, viszont teaként fogyasztva, vagy salátába reszelve már enyhébb az íze, a hatása pedig remek! A rendszeres fogyasztása serkenti az emésztést, ezért érdemes minél gyakrabban használni.

A fahéj is jó hatással van a gyomrunkra, ráadásul még az anyagcsere működését is javítja. Ezt a finom ízű és remek illatú fűszert is érdemes gyakran használnunk, hogy kifejthesse jótékony hatásait.

A tea kedvelők borsmenta teával is enyhíthetik emésztési problémáikat. Ez a kellemes ízű tea nagyon jót tesz, amikor túlságosan sokat eszünk, vagy nagyon nehéz ételeket választottunk. Egy bögre langyos borsmentatea szinte azonnali enyhülést hoz a gyomornak. A leghatékonyabb, ha édesítőszer nélkül fogyasztjuk, de néhány csepp citromot nyugodtan tehetünk bele. A borsmenta teát akár kúraszerűen is fogyaszthatjuk. Ha napi egy-két bögrényit megiszunk belőle, sokkal jobb lesz az emésztésünk!

Az emésztési gondokra az aszalt szilva is nagyon jó gyógyír! Naponta 2-3 szem aszalt szilva elfogyasztása serkenti az emésztést és a bélműködést. Székrekedés esetén is javallott a fogyasztása!

A kamilla tea is gyors enyhülést hozhat, ha gyomorfájás, vagy hasi görcsök lépnek fel. Ebben az esetben érdemes egy nagy bögre, langyos kamilla teát elfogyasztani. A cukrot és más édesítőszereket hagyjuk ki, hogy a tea kifejthesse jó hatásait.

Emésztési problémák esetén lényeges, hogy amennyire csak lehet egészségesen étkezzünk és kerüljük a túlságosan zsíros és fűszeres ételeket.?>