Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Diétázz a telefonoddal!

diéta mobillalMa már rengeteg ember rendelkezik okostelefonnal, amit – ha akarjuk – hasznos dolgokra is fordíthatunk. Így például elkezdhetjük segítségével az edzést, vagy segíthet a diétázásban.

Egy megfelelő okostelefon kiválasztása igen összetett feladat, hiszen nem mindegy, hogy mire szeretnénk használni, melyik az adott célra leginkább megfelelő okostelefon

– olvashatjuk a rankitz.hu vásárlási tanácsadó oldalon az okostelefonokról. Ha azonban sikerül a megfelelőt kiválasztanunk, akkor egy sor hasznos dologban lehet a segítségünkre.

Például a testedzésben és a diétázásban is. Ugyan kockás füzetbe is vezethetnénk az adatokat, és mi magunk is ki tudnánk számolni a kalóriákat, de ha már megvan a telefonunk, miért ne használhatnánk erre a célra is. Jelenleg nagyon sokféle alkalmazás található a piacon, melyeket erre a célra találtak ki, sok közülük ingyenesen is elérhető, míg mások fizetősek. Ez utóbbiak ára a 2 dollártól a 10 dollárig terjedő árfekvésben érhetők el. Egyetlen hátrányuk, hogy ezek az applikációk általában angol nyelven működnek, de ez ma már főleg a fiatalok körében nem jelenthet akadályt.

Azért érdemes alaposan körüljárni a témát, mielőtt kiválasztjuk a számunkra leginkább megfelelőt, hiszen ebből is, mint mindenből nagyon sokféle található, ám nem mindegyik fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket.

Van néhány olyan alkalmazás is, amely elsősorban mint egy szakácskönyv működik, ilyen például a Green Kitchen, amelynek ára 5 dollár körül mozog, és 84 lenyűgöző vegetáriánus receptet tartalmaz, melyek lépésről lépésre, fényképekkel illusztrálva mutatja be az elkészítés módját. Ugyanilyen a Healthy Desserts elnevezésű alkalmazás is, ami olyan édességeket igyekszik bemutatni, melyek egészségesek: mind természetes eredetű édesítővel, teljes kiőrlésű gabonával készülnek. Az ingyenes Healthy Cook is egy receptgyűjtemény, mely segítségével az éttermek kínálatában szereplő, sokszor egészségtelen ételeket készíthetjük el egészségesen és bizonyos diétákhoz illeszkedően. 10 dollárért pedig kapható olyan gyűjtemény, amely 2000-nél is több receptet tartalmaz, mind vegetáriánus.

Eggyel továbblépnek azok az alkalmazások, amelyek már nem egyszerűen receptgyűjtemények, hanem kalóriát is számolnak, vagy létezik olyan is, ahol fogadást lehet kötni akár barátokkal akár idegenekkel, hogy adott hónapban hány kilót fogyunk le. A Fooducate a bevásárlásánál segít: ha lefotózzuk a megvásárolni kívánt termék vonalkódját, akkor az alkalmazás elmondja nekünk, hogy az mennyire egészséges, és segít jobbat választani, ha szükséges.

A leginkább használható alkalmazás mind diétázásra, mind testedzésre a naplószerűen működő MyFitnessPal applikáció. Ebben mindent vezethetünk, mint egy naplóban, és így figyelemmel kísérhetjük az étkezésünket, a bevitt és a szükséges kalóriát, a testedzéseket. A program segít ellenőrizni, hogy mely pontokon hibáztunk, hol kell jobban vigyáznunk, hogy elérjük a kívánt eredményt. Az alkalmazás teljesen ingyenes és nem csak okostelefonon lehet használni, hanem interneten is, így az sem akadály, ha nem rendelkezünk ilyen készülékkel.?>