Kategóriák

AjánlatDiéták

Hirdetés


Citrom kúra

citrom kúra

Néhány szó a citromról

A népi orvoslás a citromot nagyon sok probléma esetén előveszi. Ha valaki vérszegénységben, ízületi gyulladásban szenved vagy epeköve van, akkor előszeretettel alkalmazzák a citrom fogyasztást kiegészítő gyógymódként. Hasonlóan jótékony hatású a citrom a láz, herpesz, ödéma és magas vérnyomás betegségek kezelésében is.

Sokan azt gondolják, hogy a citrom fogyasztás nem túl előnyös, mert elvonja a szervezetből a kalciumot. Ez azonban tévhit, mert a citrom éppen, hogy elég nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot a többi gyümölccsel összehasonlítva. Ráadásul a citromban olyan mennyiségben van a kalcium mellett foszfor is, mely kifejezetten előnyös a kalcium hasznosítás szempontjából. A citrom rengeteg C-vitamint és szerves savat is tartalmaz, melyek szintén jótékony hatásúak a kalcium beépülését illetően.

Sokan gondolják a citromról azt is, hogy elsavasítja szervezetünket, ha nagy mennyiségben fogyasztjuk. Ez azonban egyáltalán nem igaz. Annak ellenére, hogy a citrom savanyú és sok benne a citromsav fogyasztása éppen hogy lúgosítja a szervezetet, mint ahogy a legtöbb gyümölcs ilyen hatással van ránk. Ennek magyarázata igen egyszerű, hiszen a citromban található szerves savak nátrium komplexeket alkotnak szervezetünkben, melyek által olyan lúgos közeget képeznek szervezetünkben, ami éppen a savasodás ellen hatékony.

Citrom kúra

A citromkúra a rengeteg citromlé elfogyasztása miatt alaposan megterheli a gyomrot, így annak, aki nem bírja a citrom lé tartós fogyasztását nem ajánlott. A citromkúrát egyébként bárki elvégezheti. Hatékony lúgosító, méregtelenítő kúra, de segíthet minket a fogyásban is. Segítségével akár 10 kg-t is fogyhatnak azok, akikre már nagyon rá fér a fogyás, ha megfelelő étrendet társítanak a citrom kúrához. A citromot kifacsarás előtt érdemes meleg vízbe áztatnunk egy rövid időre, mert így általában több levet tudunk kifacsarni a gyümölcsből. Ha sikerül biocitromot vennünk, akkor a rengeteg kifacsart citrom héját is felhasználhatjuk, elrakhatjuk további hasznosításra. A citrom kúra során hacsak tehetjük ne fogyasszunk egyáltalán húst, igyekezzünk csak növényi eredetű ételeket fogyasztani, hogy a méregtelenítési folyamat a leghatékonyabban menjen végbe szervezetünkben. A citrom kúrát egy évben csak kétszer végezzük el és ne lepődjünk meg, ha a méreganyagok ürülése során tapasztalunk fejfájást, hányingert, kiütéseket és pattanásokat, mert ezek a méregtelenítéssel együtt járhatnak. A citromlevet minden esetben natúr fogyasszuk el lassan, lehetőleg szívószál segítségével.

A citromkúra időtartama alatt az alábbi adagolásban a frissen facsart citrom levét fogyasztani:

  1. nap ki kell facsarni 1 citrom levét, és ízesítés nélkül meginni.
  2. nap két citrom levét kell kifacsarni, és ízesítés és hígítás nélkül meginni.
  3. nap 3 citrommal,
  4. nap 4 citrommal,
  5. nap 5 citrommal,
  6. nap 6 citrommal,
  7. nap 7 citrommal,
  8. nap 8 citrommal kell ugyanígy eljárni.
  9. nap már csak 7 citromot kell kifacsarni, és minden nap mindig eggyel kevesebbet kell meginni, míg el nem fogynak a citromok.


?>